Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

29. 12. 2017. 01:26 >> 21:16
14

SAVJET RTCG

Skupština razriješila Đurovića

Crnogorski parlament razriješio je člana Savjeta Radio televizije Crne Gore (RTCG) Gorana Đurovića sa te funkcije.

Za tu odluku glasalo je 38 poslanika, jedan je bio uzdražan. Protiv su bili poslanici Force i Liberalne partije, Genci Nimanbegu i Andrija Popović. Uzdržan je bio Ervin Ibrahimović iz Bošnjačke stranke.

Poslanici Demokratskog fronta (DF) napustili su sjednicu prije glasanja.

Uoči izjašnjavanja, Andrija Popović je saopštio da je neprijatno iznenađen pozivima i pismima određenih NVO da, svojim odsustvom, ne dozvoli kvorum Skupštini da se izjasni o smjeni Đurovića.

"Neću napustiti salu, ali isto tako neću podržati razrješenje", kazao je Popović tokom rasprave. 

Poslanica DPS-a Marta Šćepanović, obrazlažući preporuku Administrativnog odbora, saopštila je da NVO sektor ne treba da djeluje kao opozicija. Ona je ocijenila da je jučerašnji protestni performans ispred zgrade Skupštine organizovan radi očuvanja mjesta Gorana Đurovića u Savjetu RTCG.

Šćepanović je navela da Administrativni odbor radi po zakonu i Ustavu "bez obzira na neprimjeren uticaj dijela medija i dijela NVO".

S druge strane, poslanik DF-a Predrag Bulatović ocijenio je da je riječ o brutalnoj i nezakonitoj smjeni, kako bi DPS ponovo stavio pod kontrolu Javni servis. Kako je rekao, to tvrdi iako nema razloga da brani Đurovića.

"Meni je žao što taj jučerašnji perfomans nije bio jači, što na njemu nijesu učestvovali lideri jačih NVO i lideri takoznane građanske opozicije, jer je sve to moglo prerasti u protest kojem bi se i mi pridružili", rekao je on.

Podsjetimo, Administrativni odbor jednoglasno je juče predložio parlamentu da se Đurović razriješi funkcije u Savjetu RTCG, zbog konflikta interesa.

Đurović je pred Odborom negirao da je u sukobu interesa, ali da je bio u prekršaju koji je ispravio podnošenjem ostavke na mjesto izvršnog direktora u privrednom društvu.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније