Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

22. 12. 2017. 19:59 >> 19:34

MARKOVIĆ NAJAVIO

Biće povećan koeficijent zarada vatrogasaca

Izmjenama Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru biće udovoljeno zahtjevu Strukovnog sindikata vatrogasaca i spasilaca da se koeficijent njihovih zarada poveća, i to će biti učinjeno u kratkom roku, saopštio je premijer Duško Marković.

On je, na sastanku sa predstavnicima tog Sindikata - Srđanom Kekovićem, Predragom Milikićem, Slavkom Tadićem i Stevom Kasomom, najavio i formiranje radne grupe sastavljene od predstavnika Ministarstva finansija, Ministarstva rada i socijalnog staranja, kao i predstavnika Sindikata, sa zadatkom pronalaženja održivog modela za one vatrogasce koji su se približili uslovima za penzionisanje.

Marković je, kako je saopšteno iz Vlade, ponovio javno iskazanu zahvalnost svim pripadnicima vatrogasnih službi za podvige koje su učinili tokom velikih požara ovog ljeta.

„To nije bila samo privrženost profesiji, već i privrženost svojoj državi. Pokazali ste da Crna Gora ima ozbiljne kapacitete u oblasti zaštite i spašavanja, a to je potvrđeno kroz izuzetnu hrabrost i požrtvovanje koje ste ispoljili“, rekao je Marković.

Iskazano je, kako se navodi u saopštenju, opredjeljenje da bi ovaj važan segment bezbjednosti u budućnosti trebalo da bude u nadležnosti države, spreman da odgovori na sve izazove.

„To je posebno važno u svjetlu činjenice da smo postali članica NATO-a i da smo obavezni da pratimo njihove standarde. Zbog toga je potrebno u vašoj profesiji definisati drugačiji organizacioni model, što ćemo i učiniti tokom naredne godine“, najavio je premijer.

Predstavnici Strukovnog sindikata iskazali su, kako je saopšteno, veliku zahvalnost Markoviću za podršku koju im je pružio, ne samo materijalnu već i moralnu, jer je jasno prepoznao njihovu ulogu i značaj.

Oni su kazali da položaj vatrogasaca ne može biti ocijenjen kao povoljan, i da ne treba da bude različit od opštine do opštine.

„Međutim, jasno su saopštili svoje uvjerenje da će se nakon najavljenih intervencija Markovića, status i položaj vatrogasaca i spasilaca osjetno poboljšati“, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније