Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

20. 12. 2017. 13:48 >> 13:20

U NAREDNOJ GODINI

Janović: Za projekte mladih 500.000 €

Ministarstvo sporta opredlijeće u narednoj godini pola miliona eura za projekte omladinskih organizacija, najavio je ministar sporta Nikola Janović. On podsjeća da je to tri puta veći iznos u odnosu na sredstva opredijeljena u ovoj godini.

 

Janović je na godišnjoj konferenciji za novinare predstavio rezultate Ministarstva sporta u omladinskoj politici, naglašavajući da su ovogodišnji projekti obuhvatili više od 20.000 mladih, dok je njih oko 5.000 prošlo neku vrstu obuke ili edukacije, koja će im pomoći u nastavku školovanja, traženju zaposlenja, u poslu, ali i u svakodnevnom životu.

Realizovano je, podsjeća Janović, blizu 100 radionica, izrađeno je devet publikacija i časopisa, kreirano ili unaprijeđeno devet sajtova, portala i aplikacija za mlade.

Takođe su urađeni nacrti tri opštinske strategije za mlade i otvorena tri omladinska kluba.

Najavljujući da će u skladu sa Zakonom o mladima uskoro biti raspisan Konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata iz omladinske politike za 2018. ministar je pozvao mlade da Ministarstvu sporta dostave prijedloge projekata, kako bismo, zaključio je, zajedno unapređivali omladinsku politiku i poboljšali kvalitet života mladih u Crnoj Gori.

Pored tog, u narednoj godini, planirana je i raspodjela sredstava putem Konkursa shodno Zakonu o NVO, kao i izrada Prijedloga zakona o mladima.

Generalni direktor Direktorata za mlade Nenad Koprivica, saopštio je da je Akcionim planom za 2018. planirano realizovanje 95 aktivnosti Direktorata za mlade, relevantnih institucija i organizacija koje se bave mladima.

"Naši prioriteti za sljedeću godinu su otvaranje novih i podrška u radu postojećih omladinskih centara i klubova, promocija preduzetništva mladih, jačanje kapaciteta onih koji rade sa mladima i podsticanje inovativnih metoda za aktivno učešće mladih u donošenju odluka", zaključio je Koprivica.

Predstavljajući rezultate rada Omladinskog centra - Podgorica, koordinatorka Andrea Mićanović, kazala je da je u periodu od februara do kraja novembra ove godine, u Omladinskom centru organizovano 128 događaja, da ga je posjetilo 2 400 mladih, što kako je naglasila govori "da smo zajedno postigli važan cilj, oformili i razvili odličnu platformu za pružanje podrške i razvoj kapaciteta mladih u Crnoj Gori".

Godišnjoj konferenciji u Omladinskom centru, prisustvovali su i predstavnici nevladinih organizacija, koji su čestitali Ministarstvu sporta na transparentnosti u oblasti omladinske politike, ističući to kao primjer najbolje prakse u saradnji javnog i civilnog sektora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније