Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

10. 12. 2017. 15:43 >> 15:12

BOGDANOVIĆ ISTAKAO

Radovi na Ponoru već dali rezultate

Radovi na sanaciji Ponora već su dali rezultate pa je njegova upojna moć značajno povećana, čemu svjedočimo i ovih dana kada smo imali izuzetno obilne atmosferske padavine, nakon kojih se voda u veoma kratkom vremenskom intervalu povukla", kazao je gradonačelnik Prijestonice Cetinje, Aleksandar Bogdanović, nakon današnjeg obilaska gradilišta na Ponoru.

"Odmah po stabilizaciji vremenskih prilika nastavljamo radove na izgradnji objekta i ugradnji uređaja za predtretman otpadnih voda, tako da nećemo više imati fekalnih voda na Ponoru, već će, nakon završetka radova, Ponor služiti isključivo za odvođenje atmosferskih voda. Očekujemo da će Ponor imati mnogo veću protočnost i da ćemo time u potpunosti riješiti problem plavljenja u tom dijelu grada", kazao Bogdanović.

Kako je saopšteno iz Prijestonice, rekao je da će se time riješiti i problem neprijatnih mirisa i njegovo saniranje u pogledu eliminacije epidemijskog jezgra.

Takođe, Bogdanović je kazao da su do sada završili značajan dio aktivnosti, jer je cjelokupna fekalna kanalizacija bajpasom sprovedena u gornju štolnu.

"Na taj način smo spriječili dalje izlivanje fekalnih voda u naseljenom dijelu Donjeg polja, čime smo značajno smanjili mogućnost raznih negativnih pojava, kako sa ekološkog, tako i sa zdravstvenog aspekta", pojasnio je gradonačelnik Prijestonice.

On je saopštio kako Prijestonica namjerava trajno da riješi pitanje odvođenja atmosferskih i fekalnih voda i najavio nastavak narednih faza realizacije ovog dugogodišnjeg projekta, kroz izgradnju hidrotehničkog tunela Belveder i prečišćivača za otpadne vode kao krajnje tačke rješavanja problema.

Bogdanović je, kako je saopšteno, obišao i radove na izgradnji novog fudbalskog stadiona, na kojem su u toku geodetski i zemljani radovi.

Gradonačelnik Prijestonice je kazao da je riječ o veoma kompleksnom građevinskom projektu koji zahtijeva izuzetnu pažnju i posvećenost, kako izvođača radova, tako i investitora, i da će već narednih dana početi zemljane radove na pripremi za gradnju komunalne infrastrukture, kao i pripreme za gradnju prve tribine.

"Ovim radovima stvaramo uslove da već na proljeće započnemo armirano-betonske radove, a samim tim polako i njegovu gradnju iznad kote terena, čime ćemo dobiti i prve obrise dijela budućeg stadiona", naglasio je Bogdanović.

Projekat koji je vrijedan skoro devet miliona eura realizuju Prijestonica Cetinje, Vlada Crne Gore i Fudbalski savez, a Bogdanović očekuje da će, sa aspekta valorizacije sportskog turizma, novi fudbalski stadion poboljšati turističku ponuda grada.

"Gradonačelnik Bogdanović je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je Cetinje ove godine jedno od najvećih gradilišta u Crnoj Gori, o čemu najbolje govore podaci da su tokom ove godine završeni projekti vrijedni gotovo 10 miliona eura, kao što su: Biznis inkubator, Rusko poslanstvo, Bajova ulica, Fakultet likovnih umjetnosti, tunel Mekavac, a da su u toku radovi na projektima vrijednim preko 20 miliona eura: gradnja stadiona, puta prema Njegušima, sanacija Ponora i nesanitarnog odlagališta Vrtijeljka, trg i pijaca na Njegušima, Belvederska ulica. On je kazao i da započinju realizaciju projekata vrijednih skoro 10 miliona eura - u narednih nekoliko dana put od Krsca do Ivanovih Korita, a uskoro i rekonstrukciju Mojkovačke i Bajičke ulice za koje je završena tenderska procedura", saopšteno je iz Prijestonice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније