Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

07. 11. 2017. 09:40 >> 09:26
14

ĐUKANOVIĆ PORUČUJE

Nemam veze sa aferom "Rajski papiri"

Nemam nikakvih dodirnih tačaka sa aferom "Rajski papiri" kazala je advokatica Ana Ðukanović i dodala da je jedina istina da je kratko bila u osnivačkoj i menadžerskoj strukturi kompanija koje su osnovane na Malti. Ona najavljuje da će zaštitu svog ličnog i profesionalnog integriteta zatražiti na sudu.

U novom velikom curenju povjerljivih informacija iz ofšor kompanija, nazvano Rajski papiri koje je otkrilo imena više od 120 političara ali i drugih javnih ličnosti kako je za TVCG kazala Miranda Patrucic iz Sarajeva pominje se i jedna osoba iz Crne Gore.

Crnogorski mediji prenijeli su da se radi o advokatici Ani Đukanović.

"Kako sam, po ko zna koji put, izložena manipulaciji i grubom spinovanju od strane odredene grupe medija, cijenim da javnost treba da bude upoznata sa tim što je jedina istina u vezi sa jucerašnjim senzacionalistickim objavama u pojedinim glasilima", navodi se u reagovanju advokatice Ane Ðukanović na iznešene navode novinara ICIJ-a.

Đukanović istiće da je "zlonamjerno i sračunato", a suprotno pravilima novinarske struke i etike, stavljena u kontekst afere "Rajski papiri", i tvrdi da sa tim tvrdnjama nema dodirnih tačaka.

"Jedina istina je da sam u kratkom periodu bila u osnivačkoj i menadžerskoj strukturi kompanija koje su osnovane na Malti, zemlji koja je članica Evropske Unije, što samo govori o transparentnosti osnivača", istiže Ðukanović.

Ona dodaje da registrovane kompanije, a ni sa njima povezana pravna lica, ni tada, a ni kasnije, nijesu ostvarile ikakv profit, jer, kako ističe, nijesu ni bili ispunjeni uslovi da privredna društva počnu s radom.

"Upravo iz tih razloga je jedno pravno lice ugašeno, a u odnosu na drugo je pokrenut postupak likvidacije. Navedene podatke, koji su lako provjerljivi i dostupni, sam dobrovoljno i krajnje korektno, nemajući što da krijem, pojasnila i  prezentovala u odgovoru novinarki ICIJ-ja, koja me je kontaktirala, o čemu postoje pisani dokazi", kazala je Ðukanović.

Uz ocjenju da su sve aktivnosti privrednih društava zakonite, advokatica navodi da joj ne ostaje ništa drugo, osim da zaključi "da selektivno i neistinito izvještavanje novinara ICIJ, a potom i prenošenje istog od strane određenih lokalnih medija, predstavlja dio organizovanog napada koji je motivisan prizemnim ličnim interesima i političkim ciljevima".

"Šteta koja mi je prouzrokovana stavljanjem u kontekst nezakonitih aktivnosti, svakako ce biti predmet sudskih postupaka, koje ću pokrenuti kako bih zaštitila svoj lični i profesionalni integritet", zaključuje se u saopštenju Đukanović.

 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније