Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavila R.B. ]

01. 11. 2017. 19:26 >> 18:59

NIKOLIĆ I BJELICA U TIRANI

Regionalno povezivanje univerziteta nužno

Regionalno povezivanje univerziteta, razmjena nastavnika i studenata, a posebno naučna i saradnja na projektima i programima Evropske unije, nužnost su koju nameće sveprisutna internacionalizacija visokog obrazovanja, saopštili su predstavnici Univerziteta Crne Gore (UCG) tokom posjete Tirani.

Vršilac funkcije rektora UCG-a Danilo Nikolić i predsjednik Upravnog odbora Duško Bjelica razgovarali su u Tirani sa rektorom Univerziteta umjetnosti Kastriotom Caušijem o mogućnostima daljeg unapređenja i razvijanja saradnje u oblasti umjetnosti i umjetničko-istraživačkog rada.

Kako je saopšteno iz Komunikacijskog i PR centra UCG-a, prvi koraci u saradnji sa Univerzitetom umjetnosti u Tirani načinjeni su u toku ljeta kada su profesori te visokoškolske ustanove učestvovali na okruglom stolu o umjetničkom doktoratu koji je organizovan u okviru Ljetnje škole „Nova kultura doktorskih studija“.

Kako se navodi, taj okrugli sto je u Kotoru organizovao UCG u saradnji sa Ministarstvom kulture. 

"Nikolić i Bjelica su, u razgovoru sa Caušijem, istakli da je regionalno povezivanje univerziteta, razmjena nastavnika i studenata, a posebno naučna i saradnja na projektima i programima Evropske unije, nužnost koju nameće sveprisutna internacionalizacija visokog obrazovanja“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, prethodno su Nikolić i Bjelica, na poziv organizacije „Argjiro”, prisustvovali svečanosti zatvaranja 11. međunarodnog festivala „Muzički susreti između dva svijeta“. 

Festival je zatvoren koncertom za klavir i violinu pod nazivom „Gdje klasična muzika srijeće tradiciju“ u izvođenju redovnog profesora Muzičke akademije UCG-a Mirana Begića i albanske pijaninskinje Silve Skenderi.

"Riječ je o događaju koji je okupio visoke zvanice iz političkog, kulturnog i javnog života, kao i predstavnike diplomatskog kora i druge zvanice iz Albanije i regiona“, navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније