Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavio: B.V. ]

08. 09. 2017. 18:13 >> 17:45
1

DZ O NAPADU

Zaštititi dignitet ljekara

Podgorički Dom zdravlja očekuje, kako su saopštili, da će nadležne institucije preduzeti sve zakonom raspoložive mjere kako bi zaštitili lični i profesionalni dignitet i obezbijedili sigurnost na radnom mjestu svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu Crne Gore.

 

Podgorički Dom zdravlja najoštrije je osudio svaki oblik nasilja nad zdravstvenim radnicima, pa i nedavni na internistu Centra za kardiologiju Kliničkog centra Crne Gore, Vladimira Peruničića, kojeg je, dok je obavljao posao, brutalno verbalno i fizički napala porodica pacijenta.

“Nedopustivo je da su zdravstveni radnici, koji obavljaju izuzetno težak i odgovoran posao, gotovo svakodnevno izloženi napadima, uvredama i fizičkim nasrtajima nesavjesnih pojedinaca”, navode iz podgoričkog Doma zdravlja.

Oni su rekli da je 2013. godine na radnom mjestu pacijent vrijeđao, fizički napao i povrijedio doktorku Doma zdravlja Podgorica.

Sve to, kako smatraju u toj ustanovi, ukazuje na nezavidan bezbjednosni položaj zdravstvenih radnika na radnim mjestima.

“Budući da se ovakvi incidenti sve češće događaju i da smo svjedoci nepoštovanja naše izuzetno teške i odgovorne profesije, očekujemo da će nadležne institucije preduzeti sve zakonom raspoložive mjere kako bi zaštitili lični i profesionalni dignitet i obezbijedili sigurnost na radnom mjestu svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu Crne Gore”, poručuju iz Doma zdravlja.

Kako su kazali, kategorično i odlučno će se boriti da svi zdravstveni radnici budu zaštićeni u svakom smislu, ali u toj borbi im je, dodaju, neophodna pomoć cjelokupnog društva, od odgovornih institucija do građana kao krajnjih korisnika zdravstvenih usluga.

“Pozivamo Asocijacije i udruženja, te sve strukovne i sindikalne asocijacije i organizacije da reaguju i doprinesu zaštiti zdravstvenih radnika”, poručuju iz Doma zdravlja Podgorica.

Cilj im je, kako su pojasnili, da se ove nemile scene više nikada ne ponove ni u jednoj zdravstvenoj ustanovi, i da se zdravstvenim radnicima omogući da dostojanstveno žive i profesionalno i kvalitetno obavljaju posao, za dobrobit svih građana.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније