Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

07. 09. 2017. 17:20   >>  21:42 2

KLINIČKI CENTAR

Porodica pacijenta napala internistu

Internista Centra za kardiologiju Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), Vladimir Peruničić, napadnut je danas verbalno i fizički od porodice pacijenta koji se liječi na tom odjeljenju.

Zbog napada na doktora podgorička policija privela je Slavka Đuretića i Goran Kažića, prenose mediji. Od njih su uzete izjave u Centru bezbjednosti Podgorica.

Iz KCCG je saopšteno da je Peruničić napadnut danas oko 14 sati i 30 minuta prvo verbalno a zatim i fizički.

“Do incidenta je došlo nakon što je Peruničić došao do glavnog ulaza da zatraži da ga zaštite radnici Službe obezbjeđenja naše ustanove od porodice pacijenta koji se liječi u Centru za kardiologiju, koji su se, kako je naveo, ponašali neprimjereno”, kaže se u saopštenju.

Tom prilikom došlo je, kako se navodi, do verbalnog sukoba između Peruničića i rodbine pacijenta.

Saopšteno je da je Peruničića u jednom trenutku jedna od osoba sa kojom se sukobio udarila u glavu.

“Zaposleni u Službi obezbjeđenja uspjeli su da zaustave ovo lice i o svemu obavijeste dežurnu službu Ministarstva unutrašnjih poslova. Na lice mjesta došla je Interventna jedinica koja je obavila razgovor sa svim učesnicima događaja. Peruničić je upućen u Urgentni centar kako bi mu se ukazala ljekarska pomoć”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su osobe nakon događaja odvedene u Centar bezbjednosti Podgorica i protiv njih će biti podnijeta krivična prijava od Peruničića i KCCG.

Sindikat doktora medicine Crne Gore (SDMCG) osudio je napad na dr Vladimira Peruničića i urgira da se u što kraćem roku procesuira odgovorno lice.

"Svjedoci smo da nasilničko ponašanje u zdravstvenim ustanovama i pored brojnih upozorenja SDMCG nije stvar prošlosti. Pozivamo menadžment KCCG da ljekarima omogući bezbijedno radno okruženje time što će se pridružiti našoj inicijativi da se ljekarima dodijeli status službenog lica za vrijeme trajanja radnog vremena", saopštila je predsjednica SDMCG, Milena Popović Saardžić.

SDMCG: Hitno procesuirati odgovorne

Sindikat doktora medicine Crne Gore (SDMCG) osudio je napad na dr Vladimira Peruničića i apelovao da se u što kraćem roku procesuira odgovorno lice.

“Svjedoci smo da nasilničko ponašanje u zdravstvenim ustanovama i pored brojnih upozorenja SDMCG nije stvar prošlosti”, kaže se u saopštenju predsjednice te sindikalne organizacije, Milene Popović Samardžić.

Ona je pozvala menadžment KCCG da ljekarima omogući bezbijedno radno okruženje time što će se pridružiti inicijativi SDMCG da se ljekarima dodijeli status službenog lica za vrijeme radnog vremena.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније