Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

23. 08. 2017. 10:14 >> 09:47
1

BOKEŠKI FORUM

"Vlast se boji pitanja Krašićana"

Javnu raspravu na temu "Elaborat za izgradnju dijela obalnog šetališta u Krašićima" na kojoj je učetvovao samo jedan mještanin Krašića u NVO Bokeški forum ocjenjuju neozbiljnom i nevještom manipulacijom lokalne vlasti, i pozivanju ih u svoje i ime mještana Krašića da zakažu novu javnu raspravu i to kako navode na adekvatnom mjestu, u adekvatnom terminu.

Javna rasprava na temu "Elaborat za izgradnju dijela obalnog šetališta u Krašićima" kojoj je kako navode iz NVO "Bokeški forum" učestvovalo petoro ljudi od kojih svega jedan mještanin Krašića u toj NVO smatraju neozbiljnom i nevještom manipulacijom lokalne vlasti, "da se brojne mahinacije vezane za ovaj dio Tivta zamaskiraju".

"Da je drugačije, sigurno bi bar u naselju, na mjestima predviđenim za to, nadležni iz MZ Krašići postavili bilo kakvo obavještenje o njenom održavanju, a ne građane ostavljali neobavještenim. Naravno da je trebao biti pronađen i adekvatniji termin za ovu raspravu. Takođe, o Krašićima se priča u Krašićima, a ne u nekoj multimedijalnoj sali, do koje nam je zahvaljujući ovoj lokalnoj vlasti, po urnisanim putevima i po saobraćajnim gužvama potrebno minimum dva sata vožnje", navodi se u saopštenju predsjednika Nadzortnog odbora te NVO Mladena Raste.

On tvrdi da se lokalna vlast kako je kazao plaži istine i brojnih pitanja mještana pa su kako navodi zato javnu raspravi "zakazali u nevrijeme".

Rasta ocjenjuje da su Krašići potpuno devastirani i da taj biser tivatskog zaliva, ima posljedice poput elementarnih nepogoda.

"Naravno da im nije svejedno da se javno postave pitanja o nelegalno sagrađenim vilama njihovih podgoričkih tajkuna i bivših ministara, te rušenja pristupnih rampi licima sa posebnim potrebama. I da mještanima Krašića odgovore: šta će biti sa divljim pontama koje niču kao pečurke poslije kiše? I kako će domicilnom stanovništvu riješiti problem njihovih generacijama mukom sticanih i građenih privezišta?", navodi se u saopštenju", navodi se u saopštenju.

Rasta navodi da JP "Morsko dobro" planira da poveća gabarite mjesnog pristaništa, koje u sadašnjim dimenzijama postoji već decenijama i koje je kako ocjenjuje za lokalne potrebe sasvim dovoljno.

"Naravno, moraju se zadovoljiti apetiti političke kvazielite i obezbjediti vez za njihove jahte i skutere", kaže Rasta.

U ime "Bokeškog Foruma" i mještana Krašića, Rasta poziva lokalnu vlast da zakaže novu javnu raspravu kako je kazao na adekvatnom mjestu, u adekvatnom terminu.

"Pa da se ispričamo. Onako... Ljudski!!! Imaće te šta da čujete", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније