Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Dnevne novine, Objavila: J.B.Č. ]

20. 07. 2017. 08:33 >> 08:04

KCCG

Kraće liste čekanja jedino na ortopediji

Na listama čekanja na operaciju, pregled ili neku od dijagnostičkih procedura za jul četiri najveće klinike Kliničkog centra Crne Gore nalazi se ukupno 1.146 pacijenata, što je za 74 više nego u junu.

Prema pisanju Dnevnih novina i dalje sa listama, prema podacima objavljenim na sajtu Kliničkog centra, prednjači kardiološka klinika, a trend smanjenja nastavljen je jedino na Klinici za ortopediju, čija je lista čekanja za jul kraća za osam mjesta u odnosu na prošli mjesec.

U odnosu na jun, porasla je lista čekanja na Klinici za kardiologiju na kojoj se ukupno nalazi 781 pacijent, odnosno 52 više nego u junu.

Prema podacima sa sajta KCCG, na operaciju i Centru za kardiohirurgiju trenutno čeka 39 građana, sedam više nego prošli mjesec, dok se na listi Klinike za kardiologiju nalaze ukupno 742 pacijenta, što je za 45 više nego u junu i maju kada je lista brojila 697 pacijenata.

Produžila se lista čekanja na HDO i u julu ona broji 456 pacijenata, 17 više nego u junu.Ponovo je napravljena lista čekanja za implantacije ICD koje sada čeka 17 građana, i implantacije CRT na koje čeka 12 bolesnika, na ugradnju pejsmejkera čeka 27 građana, četiri manje nego prošli mjesec, a na implantacije CRT- D sedam, dva više nego u junu.

Za pet pacijenata je duža lista čekanja za EF i RF ablacije i sada na njoj tu dijagnostičku proceduru čekaju 132 pacijenta, dok je lista za 3D ablacije kraća za četiri pacijenta i sada na nju čeka 91 pacijent.

Za deset pacijenata je duža lista čekanja Klinike za onkologiju i radioterapiju na kojoj se u julu našlazi 73 pacijenta.

Naime, ponovo su napravljene liste čekanja za ambulantne i pacijente kojima je potrebno zračenje dojke, pa sada na ambulantni pregled čeka 26 osoba, a na zračenje dojke njih 20. Na hospitalizaciju čeka 18 pacijenata, dva manje nego u junu, a na palijativno zračenje devet pacijenata, sedam manje nego prošli mjesec. Na Odjeljenju nuklearne medicine za jul nema listi čekanja.

Produžena je i lista čekanja na Klinici za očne bolesti na kojoj se trenutno nalazi 216 pacijenata, 18 više nego u junu, dok je trend smanjivanja liste čekanja nastavljen na Klinici za ortopediju na kojoj se trenutno nalazi 76 pacijenata, osam manje nego u junu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније