Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Marija Radulović, TVCG

28. 03. 2017. 20:04 >> 19:38
2

OBAVEZE 8 MILIONA

RTCG će 2016. završiti s gubitkom?

Savjet RTCG raspravljao je o zaposlenima koji ne dolaze na posao, ali i o Pravilniku o zaradama zaposlenih na osnovu ostvarenih rezultata. Trenutne obaveze Javnog servisa su oko osam miliona eura i predviđa se da će poslovati sa gubitkom. Tom temom će se Savjet detaljnije baviti na narednoj sjednici.

Ljudi koji ne dolaze na posao problem su Javnog servisa koji će pokušati da riješi novi menadžment. Savjet je zatražio rješenja kako da se stane na kraj izbjegavanju radne obaveze.

"Da ne banalizujemo da li dolazi i koliko ko provodi vremena na radnom mjestu. Važno je da izvrši radni zadatak. Moramo više vezivati za radne obaveze da li ih izvršava ili ne", smatra generalna direktorica RTCG Andrijana Kadija. 

"Svi zaposleni moraju dolaziti na posao", poručuje predsjednik Savjeta RTCG Vladimir Pavićević.

Savjet je raspravljao i o Pravilniku o zaradama zaposlenih na osnovu ostvarenih rezultata.

"Sve mora biti objavljeno i transparentno u ovoj kući, jer sva davanja treba da budu javna i objavljena na oglasnoj tabli. Svi troškovi moraju biti javni", smatra član Savjeta Goran Đurović.

"Sada je tendencija da se fiksira koeficijent plus minuli i prekovremeni rad. Stimulans će dobiti samo oni koji pređu normu. Bilo uradio sa kvantitetom ili sa kvalitetom", poručila je Kadija.

Sa prethodne sjednice usvojena je preporuka da se Komisija za digitalizaciju proširi za četiri člana. Zbog nesuglasica da li se smije iznijeti tenderska dokumentacija, rad Komisije za digitalizaciju je u zastoju.

Savjet je podsjetio na nekadašnju odluku da Javni servis ne može prenositi stavove drugih medija.

Na kraju sjednice otvoreno je najvažnije pitanje koje se tiče RTCG. Trenutne obaveze procjenjuju se na oko osam miliona eura. Nije završen račun za 2016. ali se predviđa da će Javni servis poslovati s gubitkom, što će biti tema naredne sjednice.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније