Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

07. 02. 2017. 22:13 >> 21:48

VIŠAK ZAPOSLENIH

Unaprijediti dijalog sa državnim službenicima

Vlada Crne Gore će posvetiti posebnu pažnju daljem unaprjeđenju kvalitetnog i sveobuhvatnog dijaloga sa državnim službenicima i namještenicima, kazao je predsjednik Vlade Duško Marković na sastanku sa predstavnicima Udruženog sindikata državnih institucija predvođenih Veselinom Vujanovićem.

"Premijer je podsjetio da je Crna Gora napravila značajne uspjehe na realizaciji spoljno-političkih ciljeva, članstvu u EU i NATO, s obzirom na to da se sa pristupnim pregovorima daleko odmaklo, a da se članstvo u Alijansu očekuje na proljeće", saopšteno je iz Vlade.

Marković je naveo da su zasluga i odgovornost na državnim službenicima za postignute uspjehe, ali i za nedovoljno dobre rezultate u različitim oblastima.

"U tom kontekstu je kazao da postoji problem viška zaposlenih u administraciji, kao i potreba za povećanjem nivoa profesionalizma, kompetentnosti i motivacije kod dijela državnih službenika, te da je radi sveukupnog napretka države važno raditi na ovim pitanjima", piše u saopštenju.

Dodaje se da je na sastanku bilo riječi i o potrebi poboljšanja statusa državnih službenika i namještenika, posebno onih sa najnižim službeničkim zvanjima, reprezentativnosti sindikalnih organizacija, ali i snaženju uloge Socijalnog savjeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније