Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

19. 01. 2017. 23:48 >> 23:25

IZABRANI PROJEKTI

Tehnologijom riješiti društvene izazove

Upravni odbor Telenor fondacije izabrao je tri projekta koja će dobiti finansijsku podršku za rješavanje aktuelnih izazova u zajednici kroz upotrebu digitalnih tehnologija.

Na četvrtom konkursu Telenor fondacije "Uključi se digitalno" podržani su: "IT podrška razvoju avanturističkog turizma", projekat Turističke organizacije Žabljak, "Društvena mreža za mlade sa smetnjama u razvoju", koji će realizovati Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju Pljevlja i "Edukacijom do inkluzije mladih sa područja Konika", projekat Crvenog krsta Crne Gore, saopšteno je iz te kompanije.

"Osnovna ideja projekta 'IT podrška razvoju avanturističkog turizma' je da se, uz pomoć GPS uređaja i pametnih telefona, kooridinate u tri nacionalna parka Crne Gore učine dostupnim na popularnim turističkim sajtovima. Koordinate planinskih staza i lokacija od značaja prikupljaće planinari, biciklisti, turistički vodiči i entuzijasti koji vole boravak na planini", navodi se u saopštenju.

Dodaju da projekat pljevaljskog Dnevnog centra podrazumijeva kreiranje posebne platforme koju će koristiti osobe sa oštećenjem vida, sluha, kao i osobe sa smetnjama u razvoju. Platformom će se povezati svi dnevni centri u Crnoj Gori, njihovi korisnici i volonteri.

"Treći projekat, 'Edukacijom do inkluzije mladih sa područja Konika', biće realizovan u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore. Glavni cilj je poboljšanje socijalizacije mladih Roma, Egipćana i izbjeglica iz Hrvatske, Kosova i Bosne i Hercegovine. Mladi će steći osnovna znanja i vještine rada na računaru, upotrebe društvenih mreža i bezbjednog koršišćenja interneta", dodaju u saopštenju.

Podsjećaju da je konkurs Telenor fondacije bio otvoren za rješenja koja nastoje unaprijediti oblast obrazovanja, zaštitu životne sredine i inkluziju društveno ugroženih grupa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније