Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

05. 07. 2017. 14:40 >> 14:15

U KAMPU KONIK

Kraj prvog ciklusa računarskih radionica

Mladi Romi, Egipćani i izbjeglice iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i sa Kosova, završiće ove sedmice obuku za rad na računarima, saopšteno je iz Crvenog krsta Crne Gore (CKCG).

"Na radionicama koje su se održavale tokom prethodna tri mjeseca, dva puta sedmično, 30 adolescenata imalo je priliku da stekne osnovna znanja u oblasti digitalne pismenosti, pravilne upotrebe društvenih mreža i bezbjednog korišćenja Interneta", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je nastavak radionica predviđen za septembar, kada će druga grupa od 30 adolescenata imati priliku da se edukuje, kroz isti način rada.

"S obzirom na to da djeca koja pohađaju radionice žive u teškim uslovima i nemaju sopstveni računar, pohađanje radionica im je pomoglo da steknu osnovna znanja rada na računaru, kao i da vježbaju i unaprjeđuju stečene vještine", kazala je koordinatorka projekta, Hristina Laban.

Prema njenim riječima, kako su im radionice bile od velike koristi, neki od njih su iskazali želju da nastave sa edukacijom. 

"Tako ćemo najbolje polaznike angažovati u narednom ciklusu, da pomažu svojim vršnjacima u savladavanju osnova rada na računaru", dodala je Laban.

Edukaciju mladih realizuje CKCG u saradnji sa Telenor fondacijom, kroz projekat "Edukacijom do inkluzije mladih sa područja Konik".

Kako je pojašnjeno, glavni cilj projekta je poboljšanje socijalizacije mladih Roma, Egipćana i izbjeglica iz Hrvatske, Kosova i Bosne i Hercegovine, i njihovo uključivanje u društvo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније