Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

17. 11. 2016. 16:54 >> 16:34

OMLADINA SD-A

Studenti su stub budućnosti države

Omladina SD-a Crne Gore smatra da je urađeno mnogo na planu unaprijeđenja obrazovnog, ali svakako postoji još prostora za napredovanje i reformu, najprije u pogledu kvaliteta obrazovanja, usklađivanja sa potrebama tržišta rada, kao i mobilnosti studenata, navodi se u njihovoj čestitki povodom Dan studenata i srednjoškolaca.

 

Danas se sjećamo praških studenata i srednjoškolaca, koji su zbog mirnog protesta protiv nacističke okupacije svoje države, strijeljani bez suđenja.

“Ovaj datum svakako je jedan od važnijih u evropskoj istoriji, jer nosi snažnu  simboliku borbe mladih za  bolja i veća prava. Srednjoškolska i studentska populacija jesu noseći stubovi ljepše i perspektivnije budućnosti jedne države, a podrškom koju pružamo njima podržavamo i važne društvene promjene”, navodi se u čestitki predsjednika Omladine SD-a Ahmeda Zajmovića.

On smatra da kao zajednica, imamo obavezu da uvijek radimo više na zaštiti i poštovanju prava studenata i srednjoškolaca, kao važnom preduslovu njihovog napretka. 

“I mi u Socijaldemokratama, posebno smo okrenuti mladima i njihovom boljem statusu, te smatramo da pravim valorizovanjem znanja i vještina, dajemo podršku mladim ljudima na putu izgradnje njihovih karijera”, navodi se u čestitki.

Crnoj Gori su potrebni perspektivni ljudi  koji će ponuditi svoje vještine i sposobnosti i van granica naše države i time doprinijeti da se naše društvo gradi i razvija na zdravim temeljima i na isti način bude prepoznato i u međunarodnim tokovima.

“Mladi i školovani ljudi neprocjenjiv su resurs jedne države, i ulog u njeno bolje sjutra. Stoga, još jednom,  srdačno čestitam Međunarodni Dan studenata i srednjoškolaca”, saopštio Zajmović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније