Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Nebojša Kuburović, A.B. [ Mreža, TVCG ]

06. 04. 2024. 07:34 >> 07:34
Čitaj mi:

BRATONOŽIĆI

Mještani Pelevog brijega bez vode: U 21. vijeku piju kišnicu

Mještani Pelevog brijega u 21. vijeku kubure sa vodom, a od izgradnje vodovoda već godinama od lokalnih vlasti imaju samo obećanja.

Predsjednik Mjesne zajednice Pelev brijeg Milovan Ilić kazao je u emisiji "Mreža" da mještani tri sela Pelev brijeg, Klopot i Potkrš i dan danas piju kišnicu. 

"Posebno je teško mještanima koji se bave voćarstvom i stočarstvom, pa vodu moraju da dovoze sa Bioča. Dok se gradio autoput mnogo su nam pomagali radnici iz Kine. Sipali su vodu u bidonima i donosili nam i na tome smo im neizmjerno zahvalni", kazao je Ilić. 

Ilić je podsjetio da su se seljani više puta obraćalu nadležnim institucijama prethodnih 15 godina. 

"Dok je na čelu Podgorice bio Ivan Vuković neprestano su nas upućivali na direktore vodovoda. Predstavnici svih sela su išli da iznesu problem. Prije tri godine na sastanak nas je primio tadašnji direktor Vodovoda Filip Makrid i obećao je da će uraditi sve što je u njegovoj moći", prisjeća se Ilić.

Tada je, kako tvrdi, urađen glavni projekat za vodovod za sela Klopot, Pelev brijeg i Potkrš.

"Nakon smjene vlasti ponadali smo se da ćemo dobiti vodovod. Prošle godine rečeno nam je da su sredstva preusmjerena na budžet za ovu godinu", pojasnio je Ilić. 

Ilić tvrdi da je sada na računu za izgradnju njihovog vodovoda 23.000 eura i da je izabran izvođač radova.

"Sve je još uvijek u fioci i čekla se potpis. Ako postoji pravni i imovinski zastoj ,spremni smo da potpišemo svi da se prokopa vodovod preko imanja, samo da rtiješimo ovaj problem", zaključio je Ilić. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније