Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Vanja Rakonjac [ Mreža, RTCG ]

10. 01. 2024. 09:31 >> 09:32
1
Čitaj mi:

POKRENUTA PETICIJA

Bjelopoljci traže da se obnovi Hadži Danušina džamija

Više od četiri hiljade Bjelopoljaca potpisalo je peticiju kojom stranka Pravde i pomirenja traži obnovu Hadži Danušine džamije koja je izgrađena u 18. vijeku, a stradala 1944. godine, uslijed savezničkog bombardovanja.

Nakon Drugog svjetskog rata, umjesto obnove, do temelja je srušena, a na njenom mjestu izgrađen je park i spomen obilježje palim borcima.

Peticija je predata lokalnoj samoupravi, odgovor se očekuje u narednih 30 dana, a među potpisnicima ima i pravoslavaca.

Bjelopoljci koji su potpisali peticiju ističu da bi džamija donijela i turističku dobit ovom gradu na sjeveru Crne Gore. 

"Tražimo da se vrati džamija i bilo bi realno da se izvrši eshumacija, jer se tu nalaze brojni grobovi. Ne može se više gaziti po njima", poručuju Bjelopoljci. 

Poručili su i da su uputili zahtjev predsjedniku opštine Bijelo Polje Petru Smoloviću.

Procedura je sljedeća: nadležni imaju 30 dana roka da nam odgovore. Kasnije zahtjev građana ide na glasanje na sjednici Skupštine opštine, a Bjelopoljci koji su potpisali peticiju se nadaju da će ovaj predlog podržati i vlast i opozicija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније