Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Vanja Rakonjac, A.B. [ Mreža, TVCG ]

25. 04. 2024. 07:55 >> 07:56
Čitaj mi:

NAJAVA RADOVA

U Bijelom Polju za mjesec rođeno 19 beba, porodilište čeka rekonstrukciju

U bjelopoljskom porodilištu je za mjesec dana rođeno 19 beba. Lijepe vijesti samo se nižu u bjelopoljskoj bolnici, a jedna od njih je da porodilište uskoro čeka rekonstrukciju i novu opremu.

Kako je kazao direktor bolnice Kenan Erović, rekonstrukciju porodilišta pomogli su iz Fondacije Hemias, na čijem je čelu Hajriz Brčvak.

"To je još jedan u nizu projekata. Tačnije, 16. aprila potpisali smo Memorandum o saradnji sa fondacijom Hemias i Unicef-a", kazao je Erović. 

Fondacija Hemias je donirala za rekonstrukciju bjelopoljske bolnice 260.000 eura, a novac će se usmjeriti na odjeljenje neonatologije i porodilišta.

Erović je kazao da će Ministarstvo zdravlja u saradnji sa Vladom obezbijediti opremu za ova dva odjeljenja. 

"Porodilište će se rekonstruisati u drugoj polovini maja, a svi priprevni radovi su završeni. Ovako održavamo nivo zdravstvene zaštite, a to je sve po evropskim standardima. Porodilište će imati savremenu intezivnu njegu i omogućićemo očevima da prisustvuju porođaju", zaključio je Erović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније