Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ T.S. ]

16. 12. 2023. 16:11 >> 16:10
Čitaj mi:

ĆULAFIĆ ZA RTCG PORTAL

"Protesti Beranaca legitmni, država je opštini najpoželjniji partner"

Potpredsjednik opstine Berane Damjan Ćulafić (Demokrate) kazao je da su protesti građana, kakav je bio današnji, legitimni i istovremeno poručio da je država opštini najpoželjniji partner.

"Današnje proteste kao vid građanskog nezadovoljstva zbog činjenice da se i Predlogom Zakona o budžetu Beranama opredjeljuje nepunih dva miliona evra za kapitalne projekte, doživljavam kao legitiman metod zaštite interesa ukupne zajednice. Taj motiv građana doživljavam odgovornim odnosom prema sredini koju zajedno dijelimo” saopđtio je Ćulafić.

On je kazao da je Berane grad koji ima previše prepuštenih godina i šansi.

“Dokazali smo kao lokalna samouprava da smo spremni, da imamo kapacitet za saradnju. Mislim da su građani to prepoznali, posebno kroz nivo otvorenosti uprave koji praktikujemo. Dakle, ako imamo spremnost Opštine Berane, ako imamo opredijeljenost i volju da zajedno radimo na ukupnom razvoju, i ako, kao što vidimo, i građani pokazuju otvoreno nezadovoljstvo Predlogom zakona o budžetu i izdvajanjem za Berane, mislim da bi bilo mudro da predstavnici Vlade resorno zaduženi za budžet čuju apele i predloge i da konkretnim odlukama stave do znanja da su opredijeljeni za saradnju”, zaključio je potpredsjednik opstine Berane Damjan Ćulafić.

Građani Berana danas su organizovali treći protest na kojem su zatražili da Vlada Crne Gore promijeni odnos prema Beranama i kada se radi o saobraćajnoj zatvorenosti i kada se radi o opredjeljivanju novca iz državnog budžeta za ovaj grad.

Na protestu se građanima i novinarima obratila sekretarka sekretarijata za privredu i investicije Opštine Berane Maja Đurišić, koja je kazala da je Berane za ovu godinu kandidovalo devet potpuno zaokruzenih projekata, a prošao je samo jedan manji.

Vlada Crne Gore je predlogom Budžeta za 2024. godinu za kapitalne projekte Beranama opredijelila samo dva miliona eura, sto je u ovom gradu doživljeno kao nastavak višedecenijske prakse zapostavljanja grada iz kojeg su, kako su kazali na protestu, krenule sve promjene u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније