Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ M.L.B. ]

06. 11. 2023. 18:18 >> 18:48

DPS KOLAŠIN

"Nema osnova za zakazivanje sjednice po hitnom postupku"

Klub odbornika pokreta “Zajedno gradimo Kolašin” - DPS optužio je lokalnu vlast da ponovo zloupotrebljava institut donošenja odluka skupštine po hitnom postupku.

“Sazivanjem nove sjednice SO Kolašin za 7. novembar po hitnom postupku (u roku od 24 h), samo dva dana od posljednje hitne sjednice na kojoj je izabran predsjednik Opštine, predsjednik SO Kolašin Vasilije Bulatović i vladajuća većina na čelu sa predsjednikom Opštine Bakićem, ponovo zloupotrebljavaju institut donošenja odluka skupštine po hitnom postupku”, poručuju iz DPS-a,

Poslovnikom Skupštine opštine Kolašin je, kako kažu u DPS-u, predviđeno da se skupština može sazvati i donijeti odluku po hitnom postupku samo u vezi pitanja i odnosa za čije uređivanje postoji neodložna potreba, a nedonošenje odluke bi moglo da prouzrokuje štetne posljedice po živote ljudi i imovinu velike vrijednosti, predlagač odluke u ovom slučaju predsjednik Opštine, je dužan da obrazloži zbog čega se sjednica zakazuje u roku kraćem od 24 sata.

Na Dnevnom redu skupštine su, kako kažu u DPS-u, odluke o izboru potpredsjednika Opštine iz reda koalicionih partnera, kao i davanje saglasnosti na izbor direktora Centra za kulturu Kolašin.

S obzirom na to da Opština već ima predsjednika, a Centar za kulturu vršioca dužnosti u DPS-u ne vide razlog za sazivanje sjednice, kako kažu “na prepad" i hitno donošenje ovih odluka.

“Jasno je da predsjednik SO Kolašin Bulatović i predsjednik Opštine Bakić ovakvim načinom rada "na prepad" i bez dogovora sa opozicijom na kolegijumu o terminu zakazivanja sjednice i Dnevnom redu, a što je obaveza po poslovniku, ima za cilj da što manje odbornika opozicije prisustvuje sjednici, da se sve završi bez prisustva javnosti i medija, kako je do sada bio običaj, a sve da bi se od javnosti sakrilo nakaradno postupanje lokalne vlasti”, navode u DPS-u.

Odbornici Pokreta “Zajedno gradimo Kolašin” će, kako kažu, uprkos ovakvom načinu zakazivanja sprisustvovati sjutrašnjoj sjednici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније