Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

15. 11. 2021. 11:36   >>  11:37 5

OO KOLAŠIN

"Reformisani DPS jedini put do pobjede na izborima"

Reformski put DPS nema alternativu i predstavlja jedini mogući put izborne pobjede na lokalnim izborima koji bi u Kolašinu trebalo da se održe na proljeće sljedeće godine, saopšteno je na novom Opštinskom odboru u Kolašinu.

Jučerašnjom 9. Opštinskom izbornom konferencijom DPS u Kolašinu, na kojoj je izabran novi saziv Opštinskog odbora, nastavljen je trend kadrovskog jačanja, saopšteno je iz te partije.

Prisutne je pozdravio generalni sekretar Aleksandar Bogdanović koji je saopštio da aktuelna vlast sprovodi neodgovornu politiku, i da u nacionalnom smislu pokazuje političku izdaju.

“Vlast u medijskom smislu pokazuje jednoobrazni javni nastup kojim se ruše sve stepenice civilizovane komunikacije. U kulturnom smislu, to je taj nakazni spoj primitivizma i vjerskog fanatizma koji šteti svima, i političkim partijama i građanima. Zato moramo uraditi sve da skratimo vrijeme trajanja ovoj nakaradnoj vladi koja vrijeđa inteligenciju svakog zdravorazumnog čovjeka”, poručio je Bogdanović.

Članica Predsjedništva i poslanica naše partije Aleksandra Vuković, u svom obraćanju je istakla da su danas u Crnoj Gori strijeljani građansko društvo, sekularnost, ekonomska stabilnost i bezbjednost.

“Premijer Krivokapić izigrava Tantala, a htio je da bude Prometej. Sa mitskih visina pao je na laže i paralaže obećanog svijeta koji se iz Amerike priviđa ministru Džordžu Maršalu, u tviter zajednici poznatom kao Miki. Ministar Spajić je najpopularniji apostol Krivokapićeve vlade, jer je za manje od godinu doktorirao na populizmu i blefiranju. Crnogorsko društvo izgleda kao crtani film, dok je stvar mnogo ozbiljnija, mi živimo u totalitarnom sistemu, đe vlada tiranija uzaludnosti, diktatura površnosti, neznavenosti i zluradosti”, rekla je Vuković.

Poslanica Marta Šćepanović je kazala da su ugroženi svi temeljni učinci DPS postignuti u prethodnom periodu, da je ugrožena država Crna Gora, njen evropski put, evroatlanski autoritet i multietnički sklad.

“Izborna konferencija i nova energija koju će donijeti novi članovi i članice Opštinskog odbora treba da budu odgovor svakodnevnom urušavanju naše države i njenih institucija. Ovo je prvi korak u pripremi lokalnih izbora za koje moramo dati sve od sebe da Kolašin ostane crnogorski i antifašistički”, poručila je Šćepanović.

U svom obraćanju predsjednica Ženske alijanse Drita Llolla je istakla posebnu važnost Kolašina, njegovo antifašističko nasljeđe kao i brojne prirodne resurse koje posjeduje.

“Revitalizacijom Alijanse žena šaljemo poruku da će DPS nastaviti da promoviše mentalitet u kojem je glavni pokretač društva – pojedinac, bez obzira na pol, njegov kreativni i intelektualni capital”, saopštila je Llolla.

Jučerašnjoj konferenciji osim generalnog sekretara Bogdanovića, poslanica Vuković i Šćepanović, predsjednice AŽ Drite Llolle, prisustvovali su i članovi Predsjedništva Nikola Rakočević i Andrija Nikolić, šef Kluba poslanika DPS Danijel Živković, koordinator ispred Izvršnog odbora Radule Novović, članovi Glavnog odbora iz našeg grada, kao i drugi gosti.

                                

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније