Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Максим Живаљевић

15. 07. 2023. 17:51 >> 19:18

SVJETSKO PRVENSTVO

Iz Fukuoke: Debi za Mačića

Na osmom svjetskom prvenstvu za crnogorsku vaterpolo reprezentaciju imaćemo dva debitanta. Odsustvo Dejana Lazovića nadomjestiće na golu Lazar Andrić, dok je priliku na poziciji beka zaslužio Aljoša Mačić, od ovog ljeta bivši igrač Primorca, prešao je u Šabac. Mačić je trebalo da i prošle godine dobije priliku, međutim, ispriječile su se povrede.

Osnovni zadatak 22-godišnjeg Kotoranina biće da u paru s Urošem Čučkovićem zaustavlja protivničke centre. Nema mnogo razloga za brigu uoči prve utakmice, protiv Južne Afrike (ponedjeljak, 10.30h RTCG2).

“Mi ćemo uću maksimalno ozbiljno u tu utakmicu i mnogo će nam značiti za samopouzdanje, da se adaptiramo na bazen i da se spremimo za Španiju”, najavljuje Mačić koji je već nekoliko sezona na vratima "A" tima, dobijao je priliku u utakmicama Svjetske lige i Svjetskog kupa.

Južna Afrika je samo uvertira, neuporedivo lakši zadatak u odnosu na drugo kolo i susret sa Španijom koja je aktuelni svjetski prvak, iz Budimpešte prošle godine i osvajač svjetskog kupa, nedavno u Los Anđelesu. Pobijedili su u finalu Italiju 10:4 i imaju najbolji tandem centara na svijetu. Upravo će Aljoša morati da se rve sa kolosima, Tauljom i Del Torom.

“Prošle godine smo od njih izgubili u četvrtfinalu, sa jednim golom razlike. Lopta je okrugla, sve je moguće, vjerujem u pobjedu. Oni su najbolji na svijetu u ovom trenutku, to su i pokazali u Los Anđelesu, ali i mi imamo svoje adute”, vjeruje u svoju ekipu Aljoša Mačić.

Crnogorska selekcija je danas stigla u Fukuoku. Prebrodila je sedam sati vremenske razlike u Kašivazakiju gdje je trenirala sa Srbijom. Tih sedam dana priprema zaključila je utakmicom sa posljednjim rivalom u grupi na šampionatu svijeta. Srbija je pobijedila 14:11, mada je Crna Gora vodila 10:8.

“Bila je to odlična provjera za nas , poslije dugih bazičnih priprema, protiv ekipe sličnog kvaliteta”, ocjena je Mačića koji je dodao: “Ovdje nam je protiv njih pobjeda imperativ”.

U mlađim reprezentacijama Aljoša Mačić je dva puta osvajao medalje, na evropskim prvenstvima.
Selekcija U17, koju je predvodio trener Miodrag Mirović, stigla je do zlata 2017.godine na Malti. Mačićev saigrač u toj ekipi Miroslav Perković, takođe je sada u seniorskoj reprezentaciji.
Godinu kasnije, na šampionatu Evrope za U19 u Minsku, osvojena je srebrna medalja, a trener je bio Aljošin otac Slobodan koji je i 10 godina ranije sa U19 osvojio zlato na evropskom šampionatu u Istanbulu (2008.godine).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније