Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

02. 05. 2024. 13:38 >> 13:42
Čitaj mi:

nije ih štedio

Gael Kliši otkrio: Gvardiola nas je nazvao "klubom debelih igrača"

Pep Gvardiola stigao je u Mančester Siti 2016. godine iz Bajern Minhena i od njega napravio giganta. Legendarni katalonski trener u klubu je zatekao vrhunske igrače ali sa viškom kilograma što mu je zasmetalo. Nazvao ih je "klubom debelih igrača".

Španac se postavio kao strogi autoritet po dolasku, jasno je stavio do znanja fudbalerima kako će se funkcionisati pod njegovom komandom.

Bivši igrač Mančester Sitija, Gael Kliši otkrio je koju poruku je Pep Gvardiola poslao svojim igačima na prvom  sastanku .

"Znao sam da dolazim ovdje već godinu dana i već toliko vas pratim. Vi ste tim pun debelih igrača. Želim da moji igrači budu mršavi. Svaki od vas će morati da smrša i da se pridržava toga. Niko od vas neće određivati svoju težinu, to ću biti ja. Ja ću odlučivati koliko kilograma morate imati. Ukoliko dođete sa više od dva kila "viška" znače i više trčanja, kome se ne bude svidjela moja strategija može pokucati na moja vrata da mi kaže da odlazi", poručio im je tada Gvardiola.

Kliši  je ispričao šta se dogodilo nakon što su se vratili sa priprema, a dva igrača su imala "višak" kilograma.

"Vratili smo se sa priprema, a dva naša igrača su imala više kilograma od dozvoljenog. Ne govorim o igračima iz akademije, nego o dva igrača iz prve postave. Deset dana ih je tjerao da trče dosta više nego što to inače radi, sve dok nisu došli na ono što je on htio", rekao je Kliši.

Nakon svoje epizode u Mačester Sityju Gael Kliši je sreću potražio u Turskoj, tačnije u ekipi Istanbul Basaksehiira.

Četiri od narednih pet sezona Mančester Siti bio je prvak Engleske, a samo je 2020. godine Liverpul uspio da nakratko prekine dominaciju tima koji sa klupe predvodi Pep Gvardiola.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније