Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

D.B.

02. 05. 2024. 14:43 >> 16:03
Čitaj mi:

30.jubilarni atletski mitingu u Baru

Amir Papazi tri puta postavljao rekord Crne Gore u bacanju koplja

30. Jubilarni Atletski miting u Baru protekao je u znaku atletskog reprezentativca Crne Gore u bacanju koplja Amira Papazija člana atletskog kluba “Tempo” iz Bara.

Ovaj dvadesettrogodišnji atletičar dobio je najviše aplauza za izvanredne rezultate u disciplini bacanje koplja , gdje je 3 puta popravljao rekord Crne Gore .Papazi je sa hicima 70.13m ,70,47 m i na kraju 72 m postavio novi rekord Crne Gore .

Dosadašnji rekord u disciplini bacanje koplja bio je u vlasništvu Papazija , a postignut je 28.8.2022. godine u Baru sa 69,14 m. Papazi je ovim rezultatom najavio da crnogorska atletika u njemu dobija novog kvalitenog takmičara od koga se u narednom periodu očekuju još značajniji rezultati.

Takođe,u konkurenciji juniora blistao je mladi atletičar Matija Vojvodić član AK”Mornar” iz Bara koji je u disciplini 110 m prepone postavio novi juniorski rekord sa rezultatom 14 .71sekundi.

Dosadašnji rekord držao je Darko Pešić koji u Baru 1.5.2011. trčao 14 .74 sekundi.

U Atletskom savezu Crne Gore zadovljni su nastupom mladih crnogorskih reprenzetativaca Papazija i Vojvodića na 30.Medjunarodnom atletskom mitingom u Baru,jer je crnogorska atletika sa njima dobila u budućnosti mlade takmičare pred kojima je svijetla budućnost u nadi da će se što prije oporaviti od povreda i najbolji reprenzetativci:Marija Vuković,Danijel Furtula,Tomaš Đjurović,Darko Pešić i Risto Drobnjak i da se očekuje vrlo brzo da atletska sezona u ASCG i ove godine prođe u ostvarivanju što boljih rezultata crnogorske atletike.

Naravno ,biser u bacanju kugle Vesna Kljajevic iz AK.”Tare”i Mojkovca učenica profesora Marka i Danila Ristića već je osvojila titulu Balkanskog šampiona u bacanju kugle početom februra u Beogradu i već je ispunila normu za Svjetko juniorsko prvenstvo koje se održava u Limi-Peru od 26-31.avgusta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније