Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

N.R.

14. 02. 2024. 14:04 >> 14:04
Čitaj mi:

PRED MEČ SA GRČKOM

Mačić: Grčka odlična ekipa, vjerujem u pobjedu

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore nakon poraza od Španije u četvrfinalu Svjetskog prvenstva okreće se razigravanju od 5. do 8. mjesta. Prvi rival biće reprezentacija Grčke, sjutra od 10 sati (TVCG2).

Repezentativac, Aljoša Mačić kazao je da je meč sa Španijom prelomljen u trećoj dionici.

“Sigurno najteži meč na šampionatu protiv najbolje ekipe na svijetu. Bili smo u priči na kraju druge i početak treće četvrtine, šteta što smo izgubili ritam i dopustili Špancima da slome utakmicu krajem treće i početkom četvrte četvrtine. Nama ostaje razigravanje od petog do osmog mjesta protiv Grčke, gledaćemo da se podignemo i da iskoristimo ove dvije utakmice da se spremimo za ono što nas čeka na ljeto“, istakao je Mačić.

Grčka je veoma kvalitetna ekipa, naš vaterpolista smatra da ipak možemo do pobjede.

“Igrali smo sa njima isto u razigravanju u Zagrebu. Gledaćemo da pokrijemo njihove najbolje tačke, centre i par šutera koje imaju. Odlična su ekipa, ali vjerujem da možemo da ih savladamo i upišemo još jednu pobjedu protiv tih vrhunskih ekipa“, zaključio je Mačić.

Stefan Vidović meč sa Španijom posmatrao je sa tribina. 

“Uvijek je teže gledati nego igrati. Dali su maksimum momci, borili su se od prvog do posljednjeg momenta, to je nažalost sada bilo dovoljno za ovakav ishod. Međutim i pored poraza od Španije mislim da je najlošija stvar koja se desila povreda Konstantina Averke koji se povrijedi u bukvalno prvom minutu i igrao tako i čak postigao dva gola stvarno mu svaka čast na odnosu i borbi“, kazao je Stefan.

Cilj je ostvaren i sa te strane tim može biti zadovoljan. Sada slijede posljednje dvije utakmice na prvenstvu u kojem Ajkule žele da pruže maksimum.

“Mi smo prije svega na Evropskom prvenstvu morali da se izborimo za ovo Svjetsko prvenstvo prolazeći kroz sav taj stres, došli smo ovdje, odigrali nekoliko teških utakmica i ispunili taj osnovni cilj odlaska na Olimpijske igre koji nije bio samo osnovni cilj nas već i mnogih drugih selekcija i sa te strane možemo biti zadovoljni. Takmičenje nije gotovo, očekuje nas minimum dvije utakmice koje rezultatski nemaju značaj i teške su za igranje, ali mislim da je bitno da ih odigramo najbolje moguće u ovom momentu, da probamo što povoljnije mjestu u šeširima za izvlačenje grupa na Olimpijskim igrama. Moj neki utisak je da ove utakmice iskoristimo probamo neke nove stvari u igri i kao uvijek ubijeđen sam da ćemo dati svoj maksimum“, završio je Vidović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније