Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ R.B. ]

29. 04. 2022. 10:38 >> 10:40

OPROŠTAJ IVOVIĆA

"Teško zaboraviti sve uspjehe, ključna bila dobra atmosfera"

Lijepe su emocije kada se osvrnemo na uspjehe reprezentacije, teško ćemo zaboraviti sve pobjede i sve dočeke nakon medalja koji su nam bili vjetar u leđa i nijesu nam dali da odustanemo od ciljeva ni kada je bilo teško, poručio je crnogorski vaterpolista Aleksandar Ivović, koji se prije nekoliko dana zvanično oprostio od reprezentacije. Ivović je u emisiji "Dobro jutro Crna Goro" istakao da je faktor dobre atmosfere bio ključan u reprezentaciji i posebno se osvrnuo na Evropsko prvenstvo u Malagi 2008. godine.

Ivović je kazao da oproštaj od reprezentacije nije nešto što se naglo desilo, te da je razmišljao o idealnom momentu za to. 

Sa "ajkulama" je bio prvak Evrope u Malagi, osvojena su tri četvrta mjesta na Olimpijskim igrama, sa Pro Rekom, čiji je kapiten, tri puta je osvajao Ligu šampiona, a sa najvećih takmičenja vraćao se sa medaljama...

"Mislim da je sada pravo vrijeme za oproštaj od reprezentacije, i da treba da se ostavi prostor mlađim igračima, koji mijenjaju naš starije koji smo tu bili od početka", kazao je Ivović u Jutarnjem programu TVCG.

"Ušao sam u poznije vaterpolo vode, tako da mislim da je rezon opravdan", dodao je. 

Posebno se osvrnuo na uspjeh u Malagi. 

"Kao debitanti smo osvojili Evropsko prvenstvo, nedugo nakon referenduma, taj kuriozitet će se teško ponoviti u vaterpolu. Vidjeli ste kakve su tamo utakmice bile, to je bilo jedno od najjačih prvenstava. Po svemu je specifično prvenstvo...", kazao je, između ostalog, Ivović.

Njegov poslednji nastup bio je na Olimpijskim igrama u Tokiju, nakon kog se naslućivao upravo ovakav epilog.

U februaru je napunio 36 godina.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније