Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

06. 12. 2013. 14:26 >> 14:30

SVJETSKA LIGA

Perović: Favoriti smo protiv Italijana

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, pred svojim navijačima, favorit je protiv Italije i u tom duelu igraće na pobjedu sa što većom razlikom, kazao je selektor Ranko Perović.

Crna Gora i Italija odigraće u utorak utakmicu drugog kola Svjetske lige.

Perović je kazao da bi imajući u vidu ugled italijanskog vaterpola bilo prepotentno igrati na ubjedljivu pobjedu, ali da bi bio bi zadovoljan sa dva ili tri gola prednosti.

''Očekujem interesantnu utakmicu, jer su rivali dvije reprezentacije iz vrha svjetskog vaterpola. Međusobni dueli odlučiće koja će reprezentacija izboriti plasman na finalni turnir. Mi moramo ići na rezultat i da pokušamo da obezbijedimo što veću razliku da bi nam bilo lakše u revanšu'', rekao je Perović, na konferenciji za novinare.

On je istakao da će Italija igrati u izmijenjenom sastavu, navodeći da i u crnogorskom timu ima dosta promjena.

''Utakmica sa Italijom nije presudna, ali je jedna od dvije najbitnije u grupi. Pomogla bi ubjedljiva pobjeda, ali ima još jedna utakmica u Italiji. Favoriti smo na domaćem terenu i tražićemo veću razliku, ali protiv nas je Italiija koja je vrhunska elkipa. Bilo bi prepotentno reći veliku razliku, ali bio bi zadovoljan sa dva ili tri gola prednosti'', rekao je Perović.

On je za duel sa italijom pozvao 14 igrača. Na spisku su:

Golmani - Miloš Šćepanović (Galatasaraj) i Dejan Lazović (Budva),

Centri Filip Klikovac (Posilipo) i Saša Mišić (Debrecin),

Lijeva strana - Mlađan Janović (Pro Reko), Vjekoslav Pasković (Galatasaraj) i Darko Brguljan (Kanotijeri),

Desna strana - Luka Sekulić (Jadran), Draško Brguljan (Vašaš) i Dragan Drašković (Akvakjara),

Bekovi – Aleksandar Ivović (Pro Reko), Antonio Petrović (Primorje) i Uroš Čučković (Partizan).

Pozvan je i golman omladinske reprezentacije Miloš Konatar (Budva).

''To je naš najjači sastav koji se mogao sastaviti u ovom trenutku. Drašković je bio van stroja mjesec, ali je posljednjih 20 dana trenirao i vraća se. Nije u top formi, ali računao sam da će mu utakmica značiti za povratak u pravu formu'', rekao je Perović.

On je kazao da su Predrag Jokić, Zdravko Radić i Nikola Janović pošteđeni učešća u Svjetskoj ligi.

''Nikola Janović je bliži odluci da napusti, nego da igra, ali to je ostalo još otvoreno. To je njegova odluka, nadamo se da će je promijeniti. Aleksandar Radović još nije dovoljno oporavljen i zamolio me je da ga poštedim za utakmicu sa Italijom jer još osjeća posljedice povrede'', rekao je Perović.

Selektor je najavio da će, za utakmice sa Slovačkom i Njemačkom, šansu dobiti još neki igrači.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније