Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

05. 10. 2013. 14:35 >> 14:35

POVRATAK NA TRON

Nadal: Ogroman trud se isplatio

Španski teniser Rafael Nadal zbacio je Novaka Đokovića s vrha ATP liste i od ponedjeljka će i zvanično biti prvi teniser svijeta.

Nadal se danas plasirao u finale turnira Serije 500 u Pekingu, nakon što je zbog povrede meč predao Tomaš Berdih, pri rezultatu 4:2 za Španca. To će mu biti 13. finale od kako se vratio na teren, poslije više od pola godine pauze. Od povratka na teren nadal je osvojio deset turnira.

“Lično zadovoljstvo koje osjećam nije zato što sam ponovo broj 1 danas, to je zato što sam uložio veliki trud i tako se našao ovde. Ne osjećam se kao bolji teniser nego što sam bio prije pet sati, i neću otići u krevet večeras sa osjećajem da sam najbolji teniser svijeta, to je nešto o čemu nikada nijesam razmišljao.”, izjavio je Nadal.

 

Španac je, naravno, bio zadovoljan zbog sjajnog povratka nakon povrede, jednog od najboljih u istoriji sporta.

"Ovo je kao poklon nakon odlične godine. Jedne od najboljih u mojoj karijeri bez sumnje. Malo sam tužan jer se Berdih povrijedio, ali nadam se da će biti spreman za Šangaj. Jako je lijepo vratiti se na prvo mjesto nakon pola godine pauze. Igrao sam 13 finala ove godine od 14 turnira na koliko sam nastupio. Nešto što nikada ranije nijesam uradio. Zbog toga je ovo jako važno za mene," rekao je Nadal.

Sada je na Đokoviću da juri poziciju broj 1, nakon 101 nedjelje provedene na tronu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније