Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Anadolija [ Objavio: O.Z. ]

07. 06. 2019. 23:50 >> 23:52
1

NASTAVLJENA EKSHUMACIJA

Na Igmanu pronađeno deset tijela

Na planini Igman izdan Sarajeva, između lokaliteta Golo Brdo i Lokvice, danas je nastavljena ekshumacija žrtava iz grobnice koja je otkrivena u srijedu.

Prema posljednjim informacijama pronađena su tijela još dvije osobe, te je broj do sada pronađenih tijela najmanje 10 žrtava, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Takođe, pronađeni su ostaci odjeće i ličnih predmeta žrtava, koji bi mogli olakšati proces identifikacije.

Proces izvlačenja tijela iz masovne grobnice je u toku a tijela će biti transportovana u prosekturu u Gradska groblja Visoko, gdje će se nastaviti proces sudsko-medicinske obrade i identifikacije žrtava.

Takođe, vrši se dalja pretraga šireg lokaliteta, uz korištenje detektora metala, sa ciljem pronalaženja još posmrtnih ostataka koji bi se mogli nalaziti na navedenom lokalitetu.

Mjesto ekshumacije danas su posjetili i predstavnici Međunarodnog mehanizma za kaznene sudove MMKS iz Haga, kao i predstavnici Međunarodnog komiteta Crvenog krsta.

Prema inicijalnim informacijama, pretpostavlja se da se radi o žrtvama bošnjačke nacionalnosti, sa područja mjesta Donji Hadžići, koji su nestali u ljeto 1992. godine, a za kojima se traga duži vremenski period.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније