Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Objavio: P.R. [ Beta ]

13. 10. 2016. 11:29 >> 11:13

MASTERS - ŠANGAJ

Đoković, Conga i Miša Zverev u četvrtfinalu

Srpski teniser, Novak Đoković plasirao se danas u četvrtfinale mastersa u Šangaju pošto je pobijedio 131. igrača svijeta, Kanađanina Vaseka Pospišila u dva seta, 6:4, 6:4.

Prvi teniser svijeta pobijedio je za sat i 20 minuta i ostvario četvrtu pobjedu u četvrtom meču protiv Pospišila.

Đoković je dobro počeo prvi set i poveo sa 4:0, ali je Pospišil uspio da vrati jedan brejk i primakne se na 3:4. Obojica su poslije toga osvojili gemove na svoj servis, a Đoković je u 10. gemu iskoristio treću set loptu i poveo u meču.

Teniseri su na početku drugog seta bili sigurni na svoj servis, pa do sedmog gema nije bilo nijedne brejk prilike. U tom sedmom gemu Đoković je iskoristio treću brejk loptu i stigao do odlučujućeg brejka u meču.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv 110. tenisera svijeta Miše Zvereva iz Njemačke, koji je ranije danas pobijedio Španca Marsela Granoljersa Pujola sa 6:7, 6:4, 6:1.

Prvi teniser svijeta je do sada jednom igrao protiv Zvereva, 2009. na turniru u Marseju, kada je pobijedio sa 6:3, 6:3.

Conga i Miša Zverev u četvrtfinalu

Francuski teniser Žo-Vilred Conga plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Šangaju, pošto je danas pobijedio Aleksandera Zvereva iz Njemačke sa 6:7, 6:2, 7:5. 

Conga će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika meča u kojem se kasnije danas sastaju srpski teniser Viktor Troicki i Španac Roberto Bautista Agut.

Francuski teniser je u trećem, odlučujućem setu gubio sa 4:1, ali je uspio da preokrene rezultat i, na kraju, slavi poslije dva i po sata igre.

Za razliku od Aleksandera Zvereva, njegov stariji brat Miša Zverev je stigao do četvrtfinala. On je u osmini finala pobijedio Marsela Granoljersa iz Španije sa 6:7, 6:4 i 6:1.

Protivnik Miše Zvereva u narednom kolu biće bolji iz duela Novak Đoković - Vasil Pospišil.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније