Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

01. 03. 2014. 19:54 >> 23:05
4

VELIKA POBJEDA U LARVIKU

Budućnost na finalnom turniru

Rukometašice Budućnosti osigurale su plasman na finalni turnir Lige šampiona u Budimpešti – ”plave” su u utakmici četvrtog kola glavne runde slavile u Larviku 22:17 (9:8) i dva kola prije kraja osigurale jedno od prva dva mjesta u grupi nakon što je Đer u gostima savladao Krim 24:22 (14:14). Na gostovanju iskusnom norveškom timu, izabranice Dragana Adžića su odigrale maestralno svih 60 minuta, a pitanje pobjednika riješile su nakon što su postigle pet vezanih golova za vođstvo (22:16) u 59. minutu. ”Plave” u narednom kolu, 9. marta dočekuju Đer u duelu koji će biti odlučujući u borbi za prvu poziciju u grupi.

Sjajna generacija ostvarila je jednu od najvećih pobjeda u novijoj istoriji Budućnosti – izabranice Dragana Adžića maestralnom igrom na koljena su položile veliki Larvik i pobjedom 22:17 (9:8) u utakmici četvrtog kola glavne runde, osigurale plasman na finalni turnir koji će se početkom maja igrati u Budimpešti.

Nakon velike pobjede Budućnosti u Larviku, Đer je u Ljubljani savladao Krim 24:22 (14:14), pa će crnogorski i mađarski šampion u narednom kolu u ”Morači” igrati za prvo mjesto u grupi dva.

Izdanje koje su izabranice DraganaAdžića prikazale u Larviku dugo će se pamtiti – maestralnom igrom tokom svih 60 minuta, KlaraVoltering i saigračice pokazale su zbog čega su tim koji igra najbolju odbranu u Evropi, a u trenucima kada se odlučivao pobjednik pokazale kvalitet i poslije deset minuta bez primljenog gola, osigurale jednu od najvećih pobjeda u novijoj istoriji kluba.

Generacija koja je prije dvije godine osvojila trofej Lige šampiona, u polufinalu je slavila uLarviku (22:20), a ovogodišnji tim je napravio i korak više i ”nokautirao” jedan od najvećih evropskih klubova, koji je prije dvije sedmice osvojio bod u ”Morači” . Ovog puta, Norvežankesu morale da čestitaju boljem timu i izgubile su šanse za plasman na finalni turnir.

Larvik je poveo golom Merk, ali su Neagu i Knežević pogodile za preokret u 5. minutu.

”Plave” su još dva puta imale minimalnu prednost (3:2, 4:3), ali je norveški tim sa dva vezana gola došao do minimalne prednosti – 5:4 u 15. minutu.

Uslijedio je period od devet minuta sjajne igre bez primljenog gola – Klara Voltering je bila sjajna na golu, a Dalbi koja je postigla dva gola, Cvijić i Neagu pobrinule su se da prednost bude tri gola (8:5) u 22. minutu.

Rigelhut je iz sedmerca prekinula seriju od devet minuta bez gola Larvika (8:6), a ”plave” su ”plus dva” imale i u 28. minutu nakon što je Petrović zatresla mrežu Leganger.

Naše šampionke na odmoru su imale minimalnu prednost – 9:8.

Domaćin je došao do izjednačenja na početku drugog poluvremena, ali je Budućnost nakon toga šest puta imala minimalnu prednost (10:9, 11:10, 12:11, 13:12, 14:13 i 15:14).

Neagu je u 45. minutu pogodila za prvo vođstvo od dva gola (16:14) u drugom poluvremenu, a ista prednost bila je i u 46. minutu nakon trećeg gola Dalbi (17:15).

Posljednji put Larvik je prišao u 49. minutu kada je Stange smanjila zaostatak svog tima na gol (17:16), ali onda je uslijedio maestralan period igre naših šampionki.

U narednih deset minuta, igračice Larvika nijesu imale rješenja za sjajnu odbranu našeg tima i Klaru Voltering koja je začarala mrežu, a Cvijić je do ludila dovodila odbranu norveškog tima – nakon šestog gola jednog od najboljih pivota u Evropi, Budućnost je u 59. minutu povela 22:16.

Merk je u posljednjem minutu pogodila za konačnih 22:17, pa je slavlje igračica, stručnog štaba i 50-ak navijača koji su bodrili naše djevojke u Larviku, moglo da počne.

U narednom kolu, 9. marta u Sportskom centru ”Morača’‘ će se igrati veliki derbi – Budućnost dočekuju Đer sa željom da nadoknadi priliku koju je propustila na startu glavne runde i pobjedom protiv aktuelnog šampiona Evrope osigura prvo mjesto u grupi.

LARVIK – BUDUĆNOST 17:22 (8:9)

LARVIK – Arena ”Larvik”. Gledalaca: 3.000. Sudije: Erdogan, Ozdeniz (Turska). Sedmerci: Larvik 4 (3), Budućnost 3 (2). Isključenja: Larvik 8, Budućnost 12 minuta.

LARVIK: Rantala, Leganger (10 odbrana i sedmerac), A. E. Hamerseng 1, J. Kristiansen 3, T. R Kristiansen, Brejvang 1, Merk 7 (2), G. E. Hamerseng 2, Koren Rigelhut 1 (1), Hasanić, Johansen, Brajstol, Suland, Stange 2, Loke, Lund.

BUDUĆNOST: Voltering (17 odbrana i sedmerac), M. Vukčević, Žderić, Petrović 3, Neagu 2, Nikitina, Božović, Georgijevska, Dalbi 4, Ježić, Cvijić 6, Mehmedović 2, Pavićević, Bizdra 1, Knežević 3 (1), Lazović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније