Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Objavio: O.Z. ]

05. 07. 2017. 20:08 >> 00:35
1

BOROZAN O EP

"Radićemo duplo više od drugih"

Rukometaši Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj će dati sve od sebe, raditi duplo više od drugih i vjerovati da mogu biti iznenađenje šampionata, poručio je naš reprezentativac Vuko Borozan.

Crna Gora je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo bila u grupi sa Švedskom, Rusijom i Slovačkom. Plasman na šampionat Starog kontinenta naši rukometaši su izborili u posljednjem kolu, remijem protiv Rusije u gostima.

"Vjerovali smo, radili jako, borili se kao lavovi, ali.... Protiv Slovačke smo primili gol u posljednoj sekundi i ostali bez boda. Kada smo očekivali da sa publikom u Nikšiću poslije pobjede nad Švedskom proslavimo plasman na Evropsko prvenstvo, Rusi su postigli gol u posljednjoj sekundi u Slovačkoj i natjerali nas da u Moskvi igramo meč koji je nosio epitet biti ili ne biti", kazao je Borozan u intervjuu za Sport klub.

"Vjerovali smo i to je bilo važno. Vjera nas je održala u trenucima kada su Rusi imali veliku prednost. Borili smo se kao lavovi, stigli do neizvjesne završnice, a onda je fortuna stala na našu stranu i rekla, ovi momci zaslužuju da idu na Evropsko prvenstvo", dodao je bek makedonskog Vardara, koji je trenutno na odmoru u Budvi.

Evropsko prvenstvo će se igrati u Hrvatskoj od 12. do 28. januara naredne godine, a Crna Gora će biti u gupi sa Njemačkom, Slovenijom i Makedonijom.

"Mi smo selekcija koja je u fazi stvaranja. Dosta toga nam nedostaje, ali mnogo toga već imamo. Vjerujemo jedni drugima, pokazali smo da vrijedimo. Dosta toga se promijenilo. Drugačije nas gledaju, drugačije tretiraju. Polako dolazimo do tretmena koji smo tražili u vrijeme sukoba sa Savezom. Evropsko prvenstvo? Teško je reći i pričati ambicijama. Daćemo sve od sebe, raditi duplo više od drugih i vjerovati da možemo da budemo iznenađenje u Hrvatskoj. Naši ciljevi kada je budućnost u pitanju su Svjetsko prvenstvo i plasman na Olimpijske igre. Ova generacija to može. Vjerujem u to", poručio je Borozan u razgovoru za Sport klub.

"I danas me bole uvrede"

Tokom kvalifikacija, Borozan se našao u sukobu sa Rukometnim savezom Crne Gore. Zajedno sa Vladanom Lipovinom i ostalim saigračima, tražio je bolje uslove i isti tretman kao ženska reprezentacija.

U tom trenutku, poslije dva odigrana kola u kvalifikacijama za EP, Crna Gora je imala samo jedan bod iz dva meča. Na klupu selektora došao je Dragan Đukić, umjesto Ljubomira Obradovića.

"Morao sam da reagujem. Hvala saigračima na podršci. Nijesmo imali tretman ni u medijima, ni kao ljudi ni kao rukometaši. I dan danas me bole uvrede koje sam čitao u medijima. Naslovi tipa, Vuko se prodao za šaku dolara i ide u Katar. Svi koji me znaju, znaju da je za mene dres sa državnim grbom svetinja. Nijesam želio da se predam. Skupili smo se svi zajedno i dogovorili da se borimo do posljednih atoma snage. Da na kraju svega možemo da se pogledamo u oči i kažemo jedni drugima, nijesmo mogli više. Insistirao sam na tome da svi vjerujemo u ono što radimo. Uspjeli smo i srećan sam do neba zbog toga. Svima smo pokazali da vrijedimo i možemo mnogo. Pokazali smo da zaslužujemo isti tretman kao i rukometašice kojima od srca želim sve najbolje u godinama koje slijed", naglasio je Borozan, koji je karijeru počeo u Lovćenu, a potom branio boje Karlovaca, Metalurga, Lubeka, a sada je u Vardaru.

Borozan iza sebe ima sjajnu sezonu, pošto je sa Vardarom osvojio sve što se moglo osvojiti - duplu krunu u Makedoniji, SEHA ligu i Ligu šampiona, a kao šlag na tortu došao je plasman Crne Gore na Evropsko prvenstvo.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније