Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Beta

13. 07. 2021. 15:45 >> 15:46

LAPSUS BAHA

Predsjednik MOK greškom Japance nazvao Kinezima

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah greškom je danas svoje japanske domaćine nazvao Kinezima, tokom posjete Tokiju uoči početka Olimpijskih igara.

Bah je prošle nedjelje doputovao u Tokio, a danas je imao sastanak u sjedištu Organizacionog komiteta Olimpijskih igara.

"Uspjeli ste da Tokio učinite najbolje pripremljenim gradom za Olimpijske igre. Ovo je još značajnije pod teškim okolnostima sa kojima svi moramo da se suočimo", rekao je Bah.

"Naš zajednički cilj su bezbjedne Igre za sve, za sportiste, za sve delegacije i što je najvažnije za kineski narod - japanski narod", dodao je Bah, brzo ispravivši svoju grešku.

Bahove izjave prevođene su sa engleskog na japanski, ali njegova greška nije prevedena. Međutim, japanski mediji su o tome brzo izvijestili i pojavile su se reakcije na društvenim mrežama.

On je govor završio japanskom frazom: "Gambari mashou", što se prevodi kao: "Dajmo sve od sebe".

Olimpijske igre počinju 23. jula i trajće do 8. avgusta.

Bah je tri dana proveo u izolaciji u luksuznom hotelu u Tokiju i njegovo kretanje bilo je ograničeno, kao i uglavnom za sve koji će učestvovati na Igrama.

Zbog porasta broja zaraženih korona virusom u Japanu je na snazi vanredno stanje, koje će trajati do 22. avgusta.

Bah bi u petak trebalo da posjeti Hirošimu, a japanska novinska agencija Kjodo prenijela je da postoji protivljenje njegovom dolasku.

Mala grupa demonstranata okupila se u subotu ispred Bahovog hotela noseći transparente na kojima je pisalo da on nije dobrodošao u Tokio.

Između 50 do 80 odsto stanovništva Japana protivi se održavanju Olimpijskih igara u sred pandemije korona virusa.

Oko 11.000 olimpijaca i 4.400 paraolimpijaca će učestvovati na Igrama, uz dolazak desetina hiljada zvaničnika, sudija, administratora, sponzora i emitera.

Iz kabineta japanskog premijera saopšteno je danas da je 18,5 odsto stanovništva potpuno vakcinisano.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније