Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R. / Beta

03. 05. 2024. 12:57 >> 12:57

Nije moja odluka

Poketino nije siguran da li će ostati trener Čelsija

Trener Čelsija Maurisio Poketino rekao je da nije siguran da li će imati vremena da vrati taj fudbalski klub u vrh Premijer lige.

Čelsi je sinoć na svom terenu pobedio Totenhem 2:0 u utakmici Premijer lige i zadržao je šanse za plasman u evropska takmičenja.
Poketino je čitave sezone imao problema sa povredama, nedostaje mu 14 igrača, a poslije loših rezultata spekuliše se da bi mogao da napusti Stamford Bridž.

On je rekao da je "u mraku" po pitanju toga da li ima povjerenje vlasnika kluba, kao i da je pobjeda protiv Totenhema pokazala da je važniji timski duh od velikih imena.

"Mislim da je dosta", rekao je Poketino za Skaj na pitanje o spekulacijama u vezi njegove budućnosti.

"Svim trenerima je potrebno vrijeme da prenesu ideje i filozofiju. I više kada je ekipa ovakva. Potrebno nam je vrijeme. Nije moja odluka. Teško je svake nedjelje gledati da sam pod lupom i pod procjenom. Ali nije moja odluka da li ću biti ovdje ili neću biti ovdje. Ako hoćemo istoriju Čelsija, čeka nas mnogo posla. Vidjećemo da li ćemo imati vremena", naveo je on.

Poketino je rekao da je vrlo ponosan na igrače i ekipu od 25-27 igrača koje ima, da im želi najbolje i da će im do posljednjeg trenutka pomagati.

Čelsi ima toliko problema sa sastavom, da je morao da uvede malo poznate igrače iz fudbalske akademije, a debitovali su 17-godišnji Džoš Ačimpong i Džimi Taurijainen.

"Vjerujemo u naše igrače, a okolnosti kakve su bile protiv Totenhema, zaista smo vjerovali da je to prilika da pokažemo da vjerujemo u ono što radimo, u naše ideje, našu filozofiju. Nikada nije lako igrati protiv Totenhema. Znamo da je to derbi. Čestitke igračima", naveo je Poketino.

"Mislim da je ovo prvi put u sezoni da sam srećan pošto je to trenutak, poslije 10 mjeseci, kada je ekipa počela da shvata da moramo da se takmičimo, a takmičili smo se veoma dobro. Ne znam da li je to bio naš najbolji nastup, ali najvažnija stvar je osjećaj. Uz sve negativne okolnosti, pokazali smo da radimo dobro neke stvari", dodao je on.

Čelsi je trenutno osmi na tabeli sa 51 bodom iz 34 utakmica u Premijer ligi i zaostaje tri boda za Mančester junajtedom na šestom mjestu, posljednjem koje vodi u evropska takmičenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније