Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

[ Mina ]

22. 12. 2018. 16:41 >> 16:12

NAJBOLJI ATLETIČAR

Đurović: Priznanje me čini srećnim i ponosnim

Član Draževine, Tomaš Đurović i Kristina Rakočević iz mojkovačke Tare najbolji su atletičari Crne Gore u 2018. godini, u tradicionalnom izboru Atletskog saveza.

Đurović je u 2018. godini bio učesnik seniorskog prvenstva Evrope u Berlinu i nastup završio na 21. mjestu.

Osvojio je prvo mjesto na međunarodnom atletskom mitingu u Stelenbošu sa rezultatom 19,83m.

Njegov rezultat u bacanju kugle od 19,93 metra po tablicama Svjetske atletske federacije (IAAF) vrijedi 1117 bodova.

“Ova godina je za mene bila jako uspješna. Bilo je dosta uspjeha, ali i povreda koje su me pratile tokom cijele godine. To je uticalo da rezultati ne budu još bolji. Nije izostala norma za EP u Berlinu i državni rekord 19,93 metra. To me čini srećnim, iako znam u kakvim okolnostima sam nastupio. Priznanje me čini srećnim i ponosnim”, kazao je Đurović.

Rakočević je bila 13. na Evropskom prvenstvu u Berlinu u bacanju diska sa rezultatom 55,90 metara.

Osvojila je drugo mjesto na Prvenstvu Mediterana za mlađe senioru u Jesolu u bacanju diska (55,11), dok je bila osma na Mediteranskim igrama u Taragoni (56,20).

Njen rezultat u bacanju diska od 56,29 metara po IAAF tablicama vrijedi 1003 boda.

Ona zbog priprema u Južnoafričkoj Republici nije prisustvovala svečanom proglašenju najboljih.

Najbolji juniori u 2018. godinu su članovi bjelopoljskog Jedinstva, Edin Erović i Anastasija Magdalinić, a mlađi juniori Amir Papazi iz barskog Tempa i Sara Ratknić iz barskog Mornara.

Za najbolje pionire proglašeni su član Mornara, Ognjen Vojvodić, Irena Bošković iz mojkovačke Tare i članica tivatskog Arsenala Mare Jablan.

Upravni odbor je za najboljeg veterana proglasio Dragoljuba Koprivicu iz barskog Mornara.

Specijalna priznanja za ostvarene rezultate u 2018.godini dobili su Marija Vuković, Darko Pešić i Ljiljana Matović.

Nagrađeni su i Dragan Pešić, Slađana Perunović, Ivan Kukuličić, Srđan Marić, Boris Vujošević, Ana Bošković, Marija Živković, Aleksandar Miletić, Jovica Božović, Veselin Petrušić, Darinka Đuričković.

Upravni odbor je nagradio i Danila Vujičića i Ognjena Marsenića za najbolje pionire u Savezu za 2018. godini.

Dosadašnji predsjednik Atletskog saveza Milorad Vuletić kazao je da su crnogorski atletičari u 2018. godini ostvarili 110 crnogorskih rekorda i osvojili sedam medalja na internacionalnim takmičenjima.

"Realizovali smo sve aktivnosti planirane programom rada ASCG i nema nijednog zadatka koji je bio pred nama a da nije realizovan", rekao je Vuletić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније