Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Beta [ Objavio: O.Z. ]

09. 01. 2018. 23:36 >> 23:02

SUDU U LOZANI

Mutko uložio žalbu na doživotnu suspenziju

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani saopštio je danas da je zamjenik ruskog premijera Vitalij Mutko uložio žalbu na doživotnu suspenziju koju mu je izrekao Međunarodni olimpijski komitet (MOK).

Mutko, bivši ministar sporta Rusije, doživotno je suspendovan prošlog mjeseca poslije optužbi da je imao glavnu ulogu u sistemskom dopingu ruskih olimpijaca.

CAS je naveo da će se procedura po njegovoj žalbi završiti poslije Zimskih olimpijskih igara u Južnoj Koreji jer zahtjev nema oznaku hitno.

Mutko se, nakon što mu je izrečena suspenzija, povukao s funkcija predsjednika Organizacionog odbora Svjetskog prvenstva u fudbalu 2018. i Fudbalskog saveza Rusije.

Pored Mutka, žalbe je danas podnijelo još 20 ruskih sportista, tako da je brojka onih koji su se žalili zbog suspenzije zbog dopinga dostiglo 42.

Žalbe sportista će se, za razliku od Mutkovog slučaja, razmotriti po hitnom postupku, a presuda će biti donijeta do 31. januara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније