Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

B.Č.J.

29. 10. 2021. 11:48 >> 11:50

BEGOVIĆ

CG spremna za međunarodne standarde u borbi protiv dopinga

V.d. direktora Uprave za sport i mlade Marko Begović je na konferenciji u Parizu potvrdio spremnost Crne Gore za punu primjenu međunarodno obavezujućih standarda u oblasti borbe protiv dopinga u sportu, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Kako dodaju iz tog vladinog resora Begović je od 26. do 28. oktobra učestvovao na konferenciji kojoj je učešće uzelo 195 država potpisnica Konvencije protiv dopinga u sportu.

Na marginima konferencije, Begović je održao niz bilateralnih sastanaka sa ciljem upoznavanja međunarodnih partnera o daljim koracima u pravcu uspostavljanja nezavisne i profesionalne komisije, ali i aktivnostima na promociji koncepta čistog sporta u Crnoj Gori.

"Navedeno je da je Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu usvojen tokom 44. sjednice Vlade Crne Gore, pa je važno i da ga Skupština Crne Gore usvoji u što skorijem vremenskom roku, kako bi se otpočelo sa procesom otklanjanja svih sistemskih nedostataka. Želimo da još jednom istaknemo da je intenzivnom diplomatskom aktivnošću, Crna Gora je izbjegla ozbiljnije posljedice, uključujući suspenziju, ali je u okviru od četiri mjeseca neophodno uraditi neophodne reformske zahvate", navode iz ministarstva.

Sagovornici su, kako se navodi u saopštenju, s druge strane, ukazali da se od Crne Gore očekuje da uspostavi odgovarajući sistem za borbu protiv dopinga, ali i da aktivno učestvuje u međunarodnim forumima i radu ekspertskih tijela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније