Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

[ Beta ]

10. 04. 2020. 17:48 >> 17:44

RUSKI MINISTAR SPORTA

Ostavite zabranu zbog dopinga u prošlosti

Međunarodni zvaničnici trebalo bi da "okrenu novu stranicu" i "zaborave" na suspenziju koju su izrekli toj zemlji zbog pandemije korona virusa, izjavio je danas ruski ministar sporta Oleg Maticin.

Svjetska antidoping agencija (WADA) izrekla je četvorogodišnju suspenziju ruskim sportistima sa svih velikih takmičenja nakon što je presudila da je Rusija manipulisala podacima iz moskovske antidoping laboratorije, kako bi zataškala pozitivne doping testove svojih sportista.

Rusija je nakon toga uložila žalbu pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS), ali su ročišta odgođena zbog pandemije korona virusa.

Maticin je danas izjavio da izbijanje virusa znači da bi stranke u sudskom postupku trebalo da izbjegavaju presudu protiv Rusije jer bi to narušilo olimpijski pokret.

"Čelnici Međunarodnog olimpijskog komiteta, WADA i sudije koje će donijeti presudu trebalo bi da razumiju da sada živimo u potpuno drugačijim uslovima i da je nastala ova kriza, uključujući i krizu u odnosima, i da bi zato trebalo da okrenu novu stranicu i shvate da je trenutno najvažnije biti zajedno", rekao je on.

"Kada vidite da su svi izolovani, da su svi kod kuće, svijest se mijenja, mentalitet se mijenja i ljudi razumiju da sada postoje drugi prioriteti. Prioritet je budućnost olimpijskog pokreta, konsolidacija čitave međunarodne sportske zajednice", dodao je Maticin.

Maticin je istakao da bi sankcionisanje Rusije naškodilo olimpijskom pokretu.

On je dodao i da će, nakon što kriza sa korona virusom prođe, Rusija ponuditi da bude domaćin međunarodnih sportskih događaja ako njihovi trenutni domaćini ne mogu da ih organizuju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније