Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

11. 04. 2015. 10:03 >> 09:57

NBA LIGA

Poraz Vučevića, Dankan slavio u derbiju

Protekle noći u NBA ligi odigrano je 12 utakmica, a veče su obilježili trijumf San Antonija nad Hjuston, ali i poraz Orlanda našeg Nikole Vučevića u posljednjim sekundama meča od Toronta na Floridi.


Toronto je koševima, odnosno trojkom Lua Vilijamsa u poslednjih 10 sekundi odnio pobjedu sa Floride. Medžik je njihova redovna mušterija, pobjeđuju ih u nizu više od tri godine, tačnije, 11 uzastopnih mečeva. U redovima Kanađana starter ponovo opravljeni Lauri, ubacio je deset poena i imao 7 asistencija. Kod Orlanda Vučević je imao 16 poena i 4 skoka, tri asistencije i po jednu ukradenu loptu i blokadu.

                                

Reptorsi su treći, ako sačuvaju tu poziciju u prvoj rundi idu najvjerovatnije na Milvoki, dok će Čikago igrati sa Vašingtonom.

San Antonio je slavio su protiv državnog rivala Hjustona i stigao na treće mjesto Zapada. Popovićeva strategija se isplatila, San Antonio je pritisnuo Hardena, spustio ga na 16 poena, blistao je Tim Dankan. Veteran je brojao do 29, imao deset skokova, blokirao posljednji šut "Bradonje" tri sekunde prije kraja i sačuvao pobjedu. Ovo je težak poraz za Roketse koji su sa trećeg skliznuli na šesto mjesto.

Sparsi su inače faulirali nemilice Džoša Smita koji je promašio čak 14 od 26 bacanja. Hauard je uz 12 poena, imao 14 skokova. Dodajmo na kraju da je San Antonio dobio seriju protiv Hjustona sa 3:1.

                                 

Zahvaljujući ovakvom raspletu u teksaškom derbiju, do drugog mjesta je stigao Memfis, tačnije ostali su usamljeni na toj poziciji. Poslije drame u Juti, uspeli da da iščupaju pobjedu, sjajan je bio Mark Gasol. Španac je meč završio sa 22 poena, 7 skokova i 6 asistencija.

U borbi za posljednju kartu za doigravanje, dobili su i Pelikansi i Tander, ovi timovi ostaju izjednačeni.

Nju Orleans nije ima većih problema protiv Feniksa, Dejvis je ubacio 19 poena i imao 9 skokova. Dobio je udarac u grkljan u drugoj četvrtini, otišao u svlačionicu, ali se uz ovacije vratio u posljednjem periodu i dovršio posao.Sansi su loše šutirali, ovo je za njih osmi poraz u deset mečeva, jedva čekaju da se sezona završi.

Oklahoma je bila bolja od Sakramenta, Vestbruk je ubacio 27 poena, imao 10 asistencija i 5 skokova. Tander je vodio dvocifrenom razlikom u većem delu prvog poluvremena, ali su se Kingsi vratili u igru. Vestbruk je imao veliku pomoć Kantera koji je brojao do 25, Dion Vejters je dodao 22 poena, dok je Entoni Morou, rezervista sasuo pet trojki. Do kraja su tri meča i za Nju Orleans i za Oklahomu, Tander mora da čeka kiks rivala koji ima bolji međusobni skor.

U duelu dva najgora tima na Zapadu, Lejkersi su dobili Minesotu, Rajan Keli je ubacio 21 poen, ruki Džabari Braun dodao 20, uz 7 asistencija, pa je domaćin slavio. Lejkersi su i pored ove pobjede već srušili crni rekord franšize u broju poraza, nikada nisu bili ovako loši.

Rezultati:

Orlando - Toronto 99:101

Hjuston - San Antonio 103:104

Oklahoma - Sakramento 116:103

Nju Orleans - Feniks 90:75

Bruklin - Vašington 117:80

Njujork - Milvoki 91:99

Atlanta - Šarlot 104:80

Klivlend - Boston 90:99

Detroit - Indijana 103:107

Juta - Memfis 88:89

Denver - Dalas 143:144 pr.

Lejkersi - Minesota 106:98

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније