Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

10. 09. 2014. 19:40 >> 20:06
36

REVANŠ SA KAMATOM

Srbija deklasirala Brazil i prošla u polufinale

Srbija je nakon Grčke u osmini finala, razbila i Brazil 84:56, revanširala se "kariokama" za poraz u grupnoj fazi i što je važnije prošla među četiri najbolja tima na Mundobasketu u Španiji.

Srbija je na startu došla do +5 (14:9), a poslije toga Brazilci su zaigrali agresivnije u odbrani, ali je Srbija održavala minimalno vođstvo zahvaljujući  Bjelici 16:13.

A nakon pogotka Bogdanovića iz reketa bilo je 21:17 na kraju prve četvrtine.

Aleks Garsija, je ubacio dvije vezane trojke za vođstvo Brazila na startu druge dionice. Međutim, Teodosić je uzvratio trojkom, a poslije ulaza Bogdanovića bilo je 26:23.

Poenima Teodosića Srbija je došla na +6, ali je Brazil zaigrao čvrsto u odbrani,  napravio seriju 7:0 i preokrenuo (30:29).  Brazil je poveo 32:29, a onda je Bjelica poslije vezanih promašaja na ulazu pogodio trojku za 32:32. Srbija  je bolje odigrala do odmora i stekla pet razlike 37:32.

Na startu drugog poluvremena,  Bjelica, pa Bogdanović  donijeli su Srbiji +9 (41:32). Pri rezultatu 43:34 sudije su odvsirale faul na Raduljici, a protesti Brazila kažnjeni su sa dvije tehničke greške – Raduljica je pogodio jedno od dva penala, a Teodosić je iskoristio sva četiri. I od tog momenata Srbi su se potpuno razigrali.

Bogdanović je trojkom donio prednost od 53:36. Srbija na kraju treće dionice imala 22 poena viška – 66:44. U četvrtoj četvrtini, "Orlovi" su lago održavali ubjedljivo vođstvo, sve do konačnih 84:56.

Srbiju je predvodio briljantni Miloš Teodosić sa 23 poena (5-9 iz igre, 10-10 penali), 3 skoka i 4 asistencije, a Bogdan Bogdanović upisao je 12 poena (5-9 iz igre) i 6 skokova.

Za Brazil je Anderson Varežao imao 12 poena i 9 skokova, 12 poena upisao je i Vijera, a Aleks Garsija dao je 8.

Пратите нас на

Коментари36

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније