Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

17. 08. 2014. 22:45 >> 23:12
11

PRVI PORAZ

Holanđani nas šokirali u "Morači"

Košarkaši Crne Gore, lošom igrom u drugom dijelu meča, izgubili su od Holandije u "Morači" 60:65 (36:30) u trećoj kvalifikacionoj utakmici za prvenstvo Evrope.

 

Prva četvrtina bila je u znaku naših košarkaša, koji su djelovali veoma raspucano, čak 4 trojke u prvih deset minuta. "Lale" su imale prednost i od dva koša razlike 10:12, ali to je bilo posljednje vođstvo gostiju u prvoj četvrtini. Nakon toga, naši košarkaši su napravili seriju i zaključili četvrtinu na 20:15. Najveća prednost u prvoj četvrtini iznola je 8 poena za "crvene", a najefikasniji je bio Ročesti sa 7 poena.

Nakon uvodnih 5 poena prednosti za naše košarkaše, Holandija je u drugoj četvrtini uspjela da se vrati boljom igrom, ali i promašajima naših košarkaša i dođu do izjednačenja na 26:26. U tim momentima, najbolji u našim redovima bio je Dragičević, koji je postigao 4 uzastopna poena i vratio prednost na 30:26, ali Ročestijeve dvije vezane greške u napadu omogućavaju "lalama" da dođu i do vođstva. Međutim, ne koriste dodatno slobodno bacanje, pa rezultat ostaje 30:30. "Crveni" nakon toga koriste promašaje iz igre i sa linije slobodnih bacanja gostiju i povećavaju prednost na 36:30, što je bio i konačan rezultat nakon dvije četvrtine.

Odmor očigledno nije prijao našim košarkašima, dok je "lalama" dao krila za nevjerovatnu seriju koševa. Naime, gosti su uspjeli da zaređaju 13 poena i dođi do prednosti od 43:36 na pola treće četvrtine. Naši košarkaši nijesu imali recept za holandske centre koji su u toj seriji učestvovali sa 7 poena, od toga jednom trojkom. Na prvi koš domaćina u trećoj četvrtini čekalo se čak 7 minuta igre i zakucavanja Golubovića za 43:38. Pored njega na listu strijelaca u blijedoj trećoj četrvtini upisali su se i Ivanović sa 1 poenom i Šehović sa 2 poena, što nas dovodi do ukupno 5 datih i 20 primljenih koševa (41:50).

Loša igra naših nastavila se i u posljednjoj četvrtini. Gosti su konstantno održavali prednost, a u jednom momentu imali su i maksimalnih 11 poena 43:54. Međutim, naši košarkaši se nijesu predavali, pa su tako u par navrata smanjivali rezultat na 4-5 poena prednosti, sve do trojke Mihailovića 30 sekundi prije kraja, koji Crnu Goru dovodi na poen zaostatka 60:61. To je bio period u kojem su naši napravili seriju 10:2 i sve je mirisalo na još jedan produžetak. Holanđani u narednom napadu koriste slobodna bacanja i povećavaju prednost na 60:63. Razmišljanje o mogućem produžetku i pobjedi, raspršio je promašaj Ročestija za tri poena 15 sekundi prije kraja meča, pa će se tako morati ići na pobjedu kod "lala" radi ispunjavanja zacrtanog cilja - plasmana na EP. 

Crna Gora: 5 Vladimir Mihailović, 6 Suad Šehović, 7 Vladimir Dragičević, 8 Sead Šehović, 9 Vladimir Golubović,  10 Tejlor Ročesti, 12 Nemanja Radović, 14 Ivan Maraš, 15 Aleksa Popović, 20 Nikola Ivanović, 22 Miloš Borisov.

Holandija: 4 Arvin Slagter, 5 Leon Williams, 6 Worthy De Jong, 7 Julius van Sauers, 8 Dexter Hope,  9 Mohamed Kherrazi, 10 Ralf De Pagter, 11 Thomas Koenis, 12 Shane Hammink, 13 Kevin Bleeker, 14 Nick Oudendag, 21 Roeland Schaftenaar.

 

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније