Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

26. 02. 2024. 20:04 >> 20:33
Čitaj mi:

KVALIFIKACIJE ZA EP

Srbija slavila u Tbilisiju, S. Makedonija ubjedljiva, poraz Litvanije

Košarkaši Srbije pobijedili su večeras u gostima Gruziju sa 76:63, u drugom kolu Grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Srbija je u prvom kolu pobijedila Finsku, a u narednom kolu, Srbija će 21. novembra gostovati Danskoj.

Srbiju su do pobjede predvodili Marko Gudurić sa 16, Vanja Marinković sa 15, Aleksa Avramović sa 12 i Filip Petrušev sa 11 poena.

Kod Gruzije su se izdvojili Torinike Šengelija sa 19 i Džoe Tomason sa 13 poena.

Srbija je u prvoj dionici odigrala dobro u fazi odbrane, i dobru defanzivnu sekvencu srpski košarkaši su uspjeli da valorizuju i u napadu i na prvu pauzu odu sa devet poena prednosti 21:12.

Sredinom druge četvrtine, Gruzija je vezanim poenima Šengelije i Tompsona uspjela da se vrati u meč i smanji zaostatak na tri poena 26:23. Srbija je odbila nalet Gruzije i nakon dvije vezane trojke Marinkovića stigla do dvocifrene prednosti 36:25.

Do kraja poluvremena Gruzija je serijom 6:2 uspjela da smanji zaostatak na sedam poena 38:31.

U nastavku je Srbija uspijevala da kontroliše dešavanja na terenu, i u izjednačenoj igri održi prednost iz prvog dijela i u posljednju četvrtinu uđe sa osam poena prednosti 60:52.

Nakon dva i po minuta igre u posljednjoj dionici, Srbija je poslije trojke Avramovića, stigla do 11 poena prednosti (67:56), a selektor Gruzije Aleksandar Džikić je bio prinuđen da zatraži tajm-aut.

Srbija je i poslije tajm-auta nastavila sa boljom igrom i serijom 4:0 stigla do 15 poena prednosti i riješila pitanje pobjednika sredinom četvrte četvrtine.

Ranije danas, u istoj grupi, Finska je kao domaćin pobijedila Dansku sa 89:85.

Košarkaši Sjeverne Makedonije ubjedljivo su savladali Poljsku u gostima 96:71 i stigli do prvog trijumfa.

Nenad Dimitrijević je presudio Poljacima sa 29 poena, Itan Hap je dodao 19, Stojan Đuroski sa 14, Andrej Maslinko 10 poena. Kod Poljske, koja je pretrpjela i drugi poraz, istakao se Mihal Mihalak jsa 20 koševa.

U istoj grupi, Estonija je šokirala Litvaniju 61:56 i upisala drugu pobjedu.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Janari Josar sa 18 poena, Sender Vene je ubacio 13, a Kalev Kotcar sa 11 poena.

Kod Litvanije, koja ima polovičan učinak, bolji od ostalih bio je Edgaras Uljanovas sa 16 koševa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније