Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

18. 03. 2013. 18:40 >> 18:29

ABA LIGA

Bilić: Najneizvjesnija sezona od osnivanja lige

Košarkaška ABA liga ove sezone bila je najneizvjesnija od osnivanja, ocijenio je direktor takmičenja Josip Bilić, navodeći da će plasman u Evroligu ostvariti dvije ekipe, pobjednici ligaškog dijela i fajnal fora.

Bilić je kazao da klubovi, i pored finansijskih problema, uspijevaju da naprave kvalitetne ekipe i da je zbog toga liga ujednačena.

"Ovo je najneizvjesnija sezona od osnivanja lige. Velika je konkurencija, kako za plsaman na fajnal for, tako i za mjesta koja vode u Eurokup, a naročito u borbi za opstanak. Klubovi i pored finansijskih problema uspijevaju da naprave kvalitetne ekipe, pa imamo lligu bez izrarzitih favorita", rekao je Bilić agenciji MINA.

On je kazao da je najveća prednost u odnosu na prošlu godinu, što klubovi iz ABA lige ostvaruju pravo igranja u Evroligi, dok je kao najveći problem naveo recesiju.

"Prvi put od ove sezone klubovi iz ABA lige ostvaruju pravo igranja u Evroligi, što je velika prednost u odnosu na ranije godine. Glavni problem je finansijska situacija u Evropi, koja se odražava i na timove iz naše lige", rekao je Bilić.

On je kazao da je poznat datum i domaćin fajnal fora, kao i broj predstavnika u Evroligi.

"Fajnal for ABA lige igraće se od 25. do 27. aprila u Laktašima. Plasman u Evroligu izboriće dvije ekipe, i to: prvoplasirana ekipa iz regularnog dijela sezone, i pobjednik fajnal fora. Ako se dogodi da to bude ista ekipa, onda u Evroligu ide drugoplasirana ekipa iz regularnog dijela sezone", rekao je Bilić.

On je kazao da timovi, pored rezultata na terenu, moraju ispuniti i uslove koji su neophodni za odigravanje evroligaških mečeva.

"Tim koji nema dvoranu sa minimum pet hiljada sjedećih mjesta ne može se takmičiti, najbliži aerodrom mora biti udaljen 100 kilometara od dvorane, hoteli za gostujuće igrače moraju imati četiri zvjezdice", rekao je Bilić.

Upitan da prokomentariše rezultate Budućnosti ove sezone Bilić je kazao, da je crnogorska ekipa napravila odličan rezultat.

On je podsjetio da se Budućnost nalazi na petom mjestu i da je osigurala pravo igranja u Evrokupu naredne sezone.

"Čestitao bih upravi i stručnom štabu koji su i ove sezone afirmisali nekoliko mladih igrača. Napravili su izuzetan rezultat jer su u odnosu na prošlu godinu ostali bez nekoliko važnih igrača. Prije svih mislim na Bojana Dubljevića koji pruža sjajne partije u Valensiji",rekao je Bilić.

On je kazao da će naredne sezonu u ABA ligi igrati 14 klubova i da je broj predstavnika država određen na osnovu rezultata u ovoj sezoni.

"Srbija će imati četiri predstavnika, Hrvatska tri, Slovenija i Bosna i Hercegovina po dva, Budućnost će predstavljati Crnu Goru, dok će dva tima sa »vajld kartama« biti mađarski Solnok i makedonski MZT iz Skoplja«, zaključio je Bilić.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније