Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N. N.

20. 04. 2024. 22:04 >> 22:06

ACB LIGA

Kljajićeva utakmica karijere

Godinama Jovan Kljajić čeka pravu šansu da se dokaže, konačno je večeras pokazao da bi mogao da bude važan adut Gran Kanarije.

U pobjedi tima Jake Lakoviča na gostovanju Rio Breoganu (77:70) 22-godišnji Podgoričanin je odigrao utakmicu karijere i bio jedan od heroja.

Kljajić je ubacio 15 poena, od čega pet u produžecima, uključujući i ključno polaganje za 71:68 na 16 sekundi do kraja.

Upisao je i dvije blokade i skok, ukradenu i izgubljenu loptu za indeks 15, a zanimljivo je da je za 29 minuta i 41 sekundu koliko je proveo na terenu njegov tim dao 19 koševa više od domaćina.

Momak koji je kao kadet najavio velike domete i osvojio srebro na Evropskom prvenstvu u Podgorici 2017, a potom i postao najmlađi igrač u istoriji Granke kada je debitovao sa 16 godina i 98 dana, dosta je lutao u karijeri.

Bio je na pozajmicama u Bilbaou i litvanskom Prijenaiju, odustajao od akcija reprezentacije, ali talenat nikada nije sporan.

Izborio se da bude član prve petorke u timu sa Kanarskih ostrva i prvi put u karijeri ubacio dvocifren broj poena u ACB ligi. Samo da tako nastavi i crnogorska košarka će imati veliki benefit...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније