Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Sport klub [ Objavio: O.Z. ]

03. 02. 2020. 22:22 >> 22:27

VJERUJE U USPJEH

Kljajić: Uz navijače do pobjede protiv Britanije

Košarkaši Crne Gore, 21. februara igraju prvi meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a rival je Velika Britanija. Tri dana kasnije, slijedi gostovanje Francuskoj, a u grupi je još selekcija Nnemačke, koja je kao jedan od domaćina već obezbijedila mjesto na šampionatu Evrope.

Priliku će uz momke koji su izneli teret kvalifikacija za Mundobasket, dobiti mladi igrači, igrači koji će u kvalifikacijama koje slijede imati priliku da pokažu da nisu samo veliki talenti, nego da imaju kvalitet da se izbore za mesto na velikom takmičenju. Jedan od momaka od kojih se zaista mnogo očekuje u kvalifikacijama koje slijede je Jovan Kljajić, piše Sport klub.

On je kao najmlađi član državnog tima bio u krugu kandidata za učešće na Mundobasketu sve do polaska u Kinu, kada je selektor Zvezdan Mitrović odlučio da priliku ukaže iskusnijim momcima. Sada će Kljajić i plejada mladih igrača koje je Mitrović tokom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo postepeno uvodio u prvi tim dobiti priliku da pokažu koliko vrijede i mogu.

"Strpljenje je jedna od najvažnijih odlika na putu ka uspjehu. Zadovoljan sam u Gran Kanariji. Naravno da bih volio da imam daleko veću minutažu i ulogu u seniorskom timu, ali sam isto tako svjestan da je potrebno dosta iskustva, rada i odricanja da bi se stiglo do seniorske postave tima koji je u vrhu šampionata Španije, koji je jedan od najjačih u Evropi, a uz to, Gran Kanarija je redovan učesnik evropskih takmičenja, Evrolige ili Evrokupa. Treniram sa prvim timom, u dobroj sam formi, a priliku da igram dobijam u timu Leb plate, koji je u stvari mlađi tim Gran Kanarije. Zadovoljan sam učinkom, ulogom i minutažom, ali uvijek nastojim da budem bolji, jer u životu i sportu uvijek može bolje i više", naglasio je Jovan Kljajić za Sport Klub.

"Bliže se kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i svjestan sam da je sada kucno čas da plejada mladih igrača u koje spadam i ja, koji su imali manju ulogu i manji značaj tokom kvalifikacija za Mundobasket preuzme odgovornost i pokaže da posjeduje kvalitet da državni tim nosi do velikih takmičenja i u narednom periodu. Grupa je izuzetno teška i zahtevna, ali sam siguran da svi momci jedva čekaju okupljanje, da jedva čekaju prvu utakmicu i okršaj sa Velikom Britanijom", dodao je.

Pomenuti okršaj sa Velikom Britanijom je od vitalnog značaja kada je plasman na šampionat Evrope u pitanju. Pobjeda nad direktnim rivalom za mjesto na Evropskom prvenstvu se nameće kao imperativ, naročito zbog toga što se utakmica igra u Podgorici, a riječ kiks na svom terenu je zabranjena.

"Očekuje nas jako teška i zahtjevna utakmica. U duel sa Velikom Britanijom ulazimo sa imperativom pobjede. Trijumf bi nam mnogo značio kako u rezultatskom, tako i u psihološkom smislu. Očekujem veliku podršku navijača, nadam se da će atmosfera u dvorani „Morača“ biti ista kao i protiv Letonije u kvalifikacijama za Mundobasket jer je važnost meča gotovo identična. Na krilima navijača vjerujem da možemo da stignemo do zlata vrijedne pobjede na putu ka ostvarenju cilja, a to je plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta", naglasio je Jovan Kljajić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније