Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N.R.

18. 03. 2024. 19:57 >> 22:27

ABA LIGA

Split bolji od Krke, Mornar u zoni spasa

Košarkaši Splita pobijedili su Krku u Novom Mestu sa 80:76 u 23. kolu AdmiralBet ABA lige i tako pomogli Mornaru u borbi za opstanak.

Splićani su stigli do 11. trijumfa i nastavljaju borbu za mjesto u plej-ofu, dok je Krka sa skorom 4-19 jako blizu ispadanja, jer Mornar na tri kola prije kraja ima pobjedu više i reklo bi se bolji raspored.

Prevagu Splitu su donijeli Toni Perković sa 16, Mate Kalajdžić sa 14 i Tonko Vuko sa 12 poena. Kod Krke, Jan Špan je postigao 19.

Obje ekipe su u duel ušle sa ogromnom željom da stignu do pobjede. Krka se grčevito bori za opstanak, dok Split nastoji da se domogne TOP 8, odnosno nokaut faze. Krka je vodila poslije prve dionice 15:14, a na poluvremenu na semaforu je stajalo 38:35 za Split.

Početkom četvrte dionice, Dalmatinci su imali plus 12 - 63:51. Krka je bila pod velikim pritiskom. Ekipa iz Novog Mesta stigla je do 70:72 na 90 sekundi prije kraja. Kalajdžić je pogodio za 74:70, Špan promašio trojku, Fandenburk pogodio za 76:70, Špan ponovo promašio trojku, a tačku na dramu stavio Fandenbruk – 77:70.

Do kraja ligaškog dijela takmičenja, Krka će igrati protiv Igokee i Borca u gostima, odnosno protiv Cedevita Olimpije na svom parketu. Mornar će igrati protiv Cedevita Olimpije i FMP Železnika u gostima, odnosno protiv Borca iz Čačka na svom parketu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније