Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V. [ KSCG ]

14. 02. 2024. 18:28 >> 18:28
Čitaj mi:

BORBA ZA PRVI TROFEJ

Košarkašice Budućnosti Bemaksa i Podgorice finalistkinje Kupa Crne Gore

Za prvi trofej u sezoni boriće se košarkašice Podgorice i Budućnost Bemaxa. Nakon ubjedljive pobjede Podgorice protiv Trebjese (74:42), Budućnost Bemax imala je još lakši posao protiv Primorja -113:43. Primorje je bez Andrić, Brković i Baćović, bilo daleko od mogućnosti da bude ravnopravan rival, pa je polufinale Kupa bio samo trenig za ekipu koja je već deceniju bez poraza na domaćoj sceni.

-Utakmica koja je donijela očekivan epilog, jer smo bili apsolutni favoriti. Đevojke su od starta ušle maksimalno ozbiljno, što je jako bitno da kada igramo bilo koji meč u svakom takmičenju da budemo na pravom nivou. U finalnom meču očekuje nas mnogo teži zadatak, jer je Podgorica tim koji ima sjajne i talentovane igračice, gdje su i tri djevojke koje treniraju sa nama i igraju za Budućnost WABA ligu, što će biti prilika za njih da se nametnu. Biće tio sigurno lijepa utakmica u kojoj će biti mnogo mlađih igračica - kazao je Vladan Radović, trener Budućnost Bemaxa.

Sam početak bio je najava da će se gledati meč bez ikakve neizvjesnosti – Primorje je imalo dosta problema u organizaciji napada, sa realizacijom, dok su Podgoričanke često iz tranzicije pravile lako sve veću razliku. Nakon osam minuta bilo je čak 24:2, da bi prvu dionicu koja je protekla u totalnoj dominaciji ,,plavih“ zaključila trojkom Jovana Savković za 32:6.

Bilo je jasno da Primorje ne može da napravi meč ni blizu zanimljivim, a da će Budućnost imati samo šuterski trening na putu do finala i očigledno još jednog trofeja, jer je dilema bila samo koliko će razlike biti na kraju i do koje brojke će doći ,,vučice“. Ipak, treba pomenuti i detalj kojim je zaključeno poluvrijeme – Novljanka u redovima Budućnosti Jovana Savković sa više od pola terena postigla je trojku za čak 61:20 nakon 20 minuta.

,,Plave“ su i drugo poluvrijeme otvorile poput prve četvrtine – u prvih sedam minuta treće dionice Podgoričanke su napravile seriju 23:3, pa je na semaforu pisalo 84:23, a sedam minuta prije kraja, nakon poena Drobnjak, ,,vučice“ su prebacile 100 poena (101:35).

U timu Budućnosti, sve igračice upisale su se u strijelce – dvocifrene su bile Baošić (15), Drobnjak, Savković i Bulajić dodale su po 14, Ilić 13 i Domuzin 10. Kod Novljanki Sarić je ubacila 12, Radulović 10.

Podgorica je u prvom polufinalnom meču danas u Tivtu savladala Trebjesu (74:42) i treći put u istoriji kluba igraće meč za trofej.

-Opravdali smo ulogu favorita i čestitam djevojkama na plasmanu u finale Kupa. Čestitke i za Trebjesu, jer se radi o mladoj i talentovanoj ekipi, tako da smo mogli da gledamo lijepu utakmicu. Ispunili smo cilj, a sada se okrećemo finalu, gdje je Budućnost Bemax apsolutni favorit, ali svakako da će taj meč biti veliko iskustvo za našu ekipu da vidimo gdje smo u ovom trenutku - kazao je trener Podgorice Petar Stojanović.

Trebjesa, koja ove sezone prvi put nastupa u seniorskoj konkurenciji, debitantski nastup na finalnom turniru Kupa završila je u polufinalu. Sam početak nagovijestio je da je iznenađenje teško očekivati i da će Podgorica, baš kao i tokom sezone u ligi, opravdati očekivanja. Prvi dio prve dionice bio je izjednačen, sa dosta grešaka i izgubljenih lopti, a onda je uslijedila serija 10:0 Podgorice, koju je zaključila Radević za 19:6 u osmom minutu, dok je Trebjesa tek u posljednjim sekundama prve dionice nakon pet minuta posta postigla koš.

Podgorica je na startu druge četvrtine napravila seriju 10:4 i poenima Vukčević u 15.minutu već stigla do +17 (29:12), da bi minut i prije odlaska na veliki odmor, takođe Vukčević pogodila za 39:23, ali je Trebjesa u finišu uspjela da smanji zaostatak do poluvremena na 39:27. Baš poput druge četvrtine, Podgorica je i treći period otvorila furiozno – napravila je niz 14:2, koji je zaključila Vučinić trojkom u 24.minutu za vođstvo 53:29. To je bio signal da će do kraja sve biti stvar rutine i da će Podgorica očekivano igrati meč za trofej.

U timu Podgorice Lana Vukčević imala je dabl dabl (22 poena, 16 skokova), Atina Radević postigla je 14, dok je u ekipi Trebjese najefikasnija bila Mila Mijušković (15 poena, 12 skokova).

Finale Budućnost Bemax – Podgorica, igra se sjutra od 17 časova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније