Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

13. 05. 2014. 11:33 >> 12:04

STERLING ŠOKIRA

"Ne poštujem Medžika jer ima sidu"

Vlasnik LA Klipersa Donald Sterling nastavlja da šokira javnost u SAD.

 

U intervjuu za Si-en-en Sterling je priznao da je napravio veliku grešku zbog rasističkih komentara, ali je stigao i da napadne legendarnog Medžika Džonsona.

Sterling je kažnjen doživotnom zabranom prisustva NBA utakmicama i moraće da plati 2,5 miliona dolara zbog rasističkih komentara.

„Veliki Medžik Džonson, šta je on uradio? Pa on ima sidu“, rekao je Streling o NBA legendi koja planira da kupi Kliperse.

Na konstataciju novinara da je Džonson bio HIV pozitivan i da nema sidu, Sterling je rekao:

„Kakav to čovek ima seks sa svakom devojkom i onda bude HIV pozitivan? Da li je to osoba koju bi trebalo da poštujemo i na koju bi djeca trebalo da se ugledaju? Mislim da bi on trebalo da se stidi. Mislim da bi trebalo da se zapita šta je uradio za tamnopute osobe?“, upitao je Sterling.

Sterling je kažnjen jer je rekao prijateljici da ne bi trebalo da dovodi na utakmice tamnopute ljude. Ta prijateljica se kasnije slikala upravo sa Medžikom Džonsonom.

„Ako sam rekao nešto pogrešno, žao mi je. On je dobra osoba, šta da kažem? Da li je uradio sve što je mogao da pomogne slabijima? Mislim da nije. Jednostavno, mislim da on nije dobar uzor za djecu u Los Anđelesu. Da radi to što je radio i dobije sidu“, naveo je bivši vlasnik Kliperse.

Sterling je dodao i da ga je djevojka navukla da kaže to što je rekao.

„Ja tako ne razgovaram sa ljudima. Jednostavno, ja nikada ne govorim o ljudima. Ja govorim o idejama i drugim stvarima, ali o ljudima ne“, dodao je Sterling.

NBA komesar Adam Silver izdao je saopštenje u kojem se izvinjava Medžiku jer je uvučen u ovu situaciju. Sa druge strane, bord NBA lige nastavlja proces kako bi se Sterling što pre natjerao da proda Kliperse.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније