Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

06. 05. 2014. 09:11 >> 09:13

POLUFINALE

Brejkovi Vašingtona i Klipersa

Počele su polufinalne borbe po konferencijama u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. I odmah nova uzbuđenja i iznenađenja - dva "brejka"!

 

Sjajni Vašington je kao gost savladao lidera Istoka u regularnom dijelu Indijanu rezultatom 102:96, dok su Los Anđeles Klipersi takođe na strani, u meču polufinala Zapada, zabilježili trijumf u duelu sa Oklahomom - 122:105. I jedni i drugi poveli su 1:0 u serijama i preuzeli prednost domaćeg terena u eventualnim majstoricama.

Pobjeda Vašingtona u Indijanaplisu bila je već četvrta za Vizardse u gostima u ovosezonskom plej-ofu. Prethodno su tri puta dobili Čikago. Ekipa iz prijestonice SAD je razoružala tim Frenka Fogela dalekometnom paljbom u prvom poluvremenu predvođena Trevorom Arizom. Bivši krilni igrač Lejkersa i Hjustona pogodio je šest trojki iz isto toliko pokušaja. Utakmicu je završio sa 22 poena.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Bredli Bil sa 25 poena, a uz to je zabilježio i po 7 skokova i asistencija.

Šestorica igrača gostujuće ekipe bila su "dvocifrena". Važnu ulogu odradili su centri Marsin Gortat, koji je upisao 12 poena i 15 skokova, kao i Nene, koji se zaustavio na 15 poena i 6 uhvaćenih lopti. Značajan doprinos sa klupe dao je i iskusni Dru Guden sa 12 poena i 13 skokova. 

U poraženom timu Pol Džordž sa 18 poena, ali uz vrlo loš šut iz igre (4/17) i Džordž Hil sa identičnim košgeterskim saldom, bili su najefikasniji.

Izuzetno šutersko izdanje imao je Kris Pol, koji je predvodio Kliperse do više nego ubjedljive pobede prrotiv Oklahome. Plejmejker Klipersa je utakmicu završio sa 32 poena, uz osam pogođenih šuteva za tri poena iz devet pokušaja! Gosti su odigrali fantastičnu utakmicu, sve im je polazilo od ruke, pa su već do poluvremena zatrpali koš Tandera sa 69 poena. Ekipa Doka Riversa je u nastavku održavala taj tempo igre i u nekoliko navrata sticala prednost od 27 poena razlike. Blejk Grifin sa 23 poena i najbolji šesti igrač lige Džamal Kraford, koji je ubacio 17 poena, bili su najbolja podrška Polu. U Oklahomi, već standardno, istakali su se Rasel Vestbruk sa 29 poena i Kevin Durant sa 25. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније