Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

05. 01. 2024. 10:23 >> 10:23
Čitaj mi:

NBA

Jokić servirao Kariju njegov specijalitet: Trojka sa pola terena za pobjedu

Košarkaši Denvere Nagetsa na spektakularan način su savladali Golden Stjet Vorirse u San Francisku 127:130, trojkom Nikole Jokića sa skoro pola terena u posljednjem sekundu meča.

Ostale su tri sekunde do kraja, i logičniji izbor za završnicu je bio Džamal Marej. Međutim na izvođenje sa strane Aron Gordon je primjetio je da je plej njegove ekipe udvojen i dao je Jokiću.

Dvostruki NBA MVP je napravio čak tri driblinga i digao se na šut preko Kevona Lunija, i pogodio.

Pobjeda Nagetsa je još veća na značaju budući da su tokom četvrte dionice gubili i 18 razlike.

Jokić je na kraju završio sa jednim skokom od tripl dabl učinka, 34 poena (13/16 iz igre), 10 asistencija i 9 skokova. On je pogodio i šut za poravnanje rezultata na 27 sekundi do kraja, nakon čega je Stef Kari napravio grešku u napadu Voriorsa.

"Rekao sam mu napravi dva driblinga digni se na šut, pa šta bude, a on je napravio tri i pogodio", kazao je trener Denvera Majk Meloun.

Centar Denvera je kazao da je samo želio što je više moguće da se primakne i da puca.

"Iskreno ovi šutevi su najlakši za uzeti, jer nemate puno opcija. Ali sam imao osjećaj da će da uđe", kazao je Jokić nakon meča.

Ovo je bila 11 pobjeda na 13 zadnjih mečeva aktuelniuh šampiona, i čak šesta vezana na gostovanjima.

Aron Gordon je pratio Jokića sa 30 poena, Džamal Marej je dao 25.

Sa druge strane ovo nije prviv put da Voriorsi "prospu" dvocifrenu prednost.

"Ovakve utakmice su za analizu. Zapravo ovaj nedostatak završnice kada imate protivnika na pristojnoj udaljenosti. Dešava nam se već četvrti, peti put ove sezone", kazao je trener GSW Stiv Ker.

Stef Kari je dao 30 poena, Klej Tomson je dao 24.

Vvoriorsi su igrali i dalje bez Drejmond Grina koji je suspendovan neodređeno nakon serije užasnog ponašanja i udaranja protivnika na terenu. Ovo je već 11. vezana utakmica kako ne igra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније